DTM: Button nem bánná, ha még versenyezhetne

Kellemes élményként könyvelte el első DTM-kiruccanását Jenson Button – a Forma-1-es világbajnok brit több versenyen is indulna a későbbiekben.

dtm-1570190674.jpg

A Super GT-s különítmény részeként, a Team Kunimitsu Hondájával állhatott rajthoz a hockenheimi záróhétvégén, így rendhagyó módon mutatkozhatott be a német túraautó-bajnokság (DTM) mezőnyében Jenson Button, 2009 F1-bajnoka. A japán bajnokság részéről mindkét versenyen a legjobbnak bizonyult a 39 éves pilóta: a száraz szombati futamon a 9., míg az esős vasárnapin a 16. helyen intették le. Button a jövőben szívesen indulna újabb futamokon a DTM-ben.

„Határozottan szeretném érezni a kategóriát. A jövő évre még nincs semmi sem tervben, de nagyon élveztem ezt a hétvégét, illetve azt a légkört, ami a DTM-ben körülvett”

– mondta Button a TouringCarTimes-nak adott interjújában. – „Három autógyártó is támogatja ezt a koncepciót, szóval igen, ez egy remek hely. Talán egy nap lehetőségem lesz újra a srácok ellen menni, mert úgy tűnik, valóban jó mókában van részük.”

dtm-1570370781.jpg

„Az új, a DTM-autók által használt motorokkal sokkal jobb a vezethetőség. Úgy fest továbbá, hogy itt sokkal inkább úrrá tudnak lenni a túlkormányzottságon, és úgy tudnak áthajtani a kerékvetőkön, ahogyan mi nem” – tért ki a DTM és a Super GT közötti különbségekre a brit.

A DTM-nek és a Super GT-nek november 23-24-én lesz még egy közös versenye, Fujiban.

Fotó: DTM Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6315202266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása