F1: Ezért gondolták meg magukat a bírák Verstappenék ügyében

Max Verstappen és Charles Leclerc koccanásából eleinte ügyet sem csinált volna a versenyfelügyelőség – az FIA versenyigazgatója azonban elárulta, hogy végül miért indítottak mégis vizsgálatot.

ap-21uzuq8g91w11_news.jpg

A Forma-1-es Japán Nagydíj rajtjánál, már a 2-es kanyarban kiforgatta Max Verstappent Charles Leclerc – a baleset következtében a hollandnak, aki állítása szerint 25 százalék leszorítóerőt veszített a monacói hibájából, ki kellett állnia, de a Ferrari versenyzője is csak egy nem tervezett boxkiállást követően folytathatta a versenyt, mivel megsérült az ő autója is.

Sokak megdöbbenésére első ízben csak jegyezték, de nem indítottak vizsgálatot a Nemzetközi Automobil Szövetségnél (FIA) a Leclerc-Verstappen ügyben. Később azonban meggondolták magukat a stewardok, majd duplán is megbüntették Charles Leclerc-t: a monacói egy 15 másodperces időbüntetéssel visszaesett a hatodikról a hetedik helyre, ami mellé két büntetőpontot is kapott, a Ferrari pedig egy 25 ezer eurós csekket.

Sophia on Twitter

Video Charles Leclerc colliding with Max Verstappen in Lap1! #JapaneseGP #Formula1 #F1 https://t.co/naam9BjqOr

Michael Masi, az FIA versenyigazgatója a verseny után megmagyarázta, hogy egy új bizonyíték beérkezése miatt változott meg a szövetség álláspontja.

„Több új bizonyíték is elérhetővé vált, ami előtte nem állt a bírák rendelkezésére, ezért újranyitották az ügyet”

– idézi a RaceFans.net Masi gondolatait. – „Ami eredetileg elérhető volt a számukra, azok alapján nem érezték szükségesnek a vizsgálatot. Később a birtokukba kerültek új felvételek, és új tényező esetén megvan a joguk ahhoz, hogy újra megvizsgáljanak egy ügyet.”

Miután megnézte a felvételeket, Leclerc magára vállalta a felelősséget a balesetért: „Az én hibám volt, ami történt. Elrontottam Max versenyét, és magunkat is rossz helyzetbe hoztam a verseny hátralevő részére.”

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta:Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4715221740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása