F1: Orosz milliárdos alapíthat új Forma-1-es csapatot

Az endurance-versenyzésből is ismert SMP Racingben társtulajdonosként közreműködő orosz milliárdos, Boris Rotenberg játszik a gondolattal, hogy Forma-1-es alakulatot alapítson – írja az AutoWeek.

1017793489-lat-20190927-_1st9714_1.jpg

A Forma-1-es Orosz Nagydíj hétvégéjén, Szocsiban tett látogatása során az ország kereskedelmi és ipari minisztere, Denis Manturov hintette el a Ria Novosta hírügynökségnek, hogy elképzelhető, hogy már nem kell sokat várni arra, hogy orosz csapat is versenyezzen a királykategóriában. „Úgy gondolom, fel fog bukkanni egy orosz csapat, méghozzá nem is olyan soká” – mondta.

Az AutoWeek cikkéből kiderül, hogy erre pillanatnyilag egy orosz milliárdos, Boris Rotenberg a legesélyesebb. Rotenberg társtulajdonosa az SMP Racingnek, amely többek között az ex-Forma-1-es pilóta, Szergej Szirotkin karrierjét is támogatja.

Az üzletember közeli kapcsolatban áll Oroszország miniszterelnökével, Vlagyimir Putyinnal is, és egyáltalán nem tagadta a spekulációkat. „Minél többet próbálkozol a motorsportban, annál nagyobb az esélye annak, hogy az gyümölcsöző lesz. Hogy akarunk-e Forma-1-es csapatot? Ha több a csapat, a versenyzőinknek is több lehetősége lesz. Bármi lehetséges” – ismerte el.

1017799568-lat-20190926-shwartzman_l5r4922.jpg

Ez jó hír lehet a Forma-3 újdonsült bajnokának, a szintén orosz Robert Shwartzmannak is, aki a Ferrari támogatását is élvezi. Rotenberg a 20 éves pilóta helyzetéről is nyilatkozott: „Robertnek tovább kell fejlődnie, és folytatnia az útját a ranglétrán. Szerintem a Forma-2-ben fogja folytatni.”

Shwartzman pedig egy interjúban elárulta, hogy számára a királykategória a végső cél. „A Forma-1-be akarok menni” – szögezte le. – „A probléma az, hogy nincs lehetőség, sem felszabaduló ülés. Sok ember, aki együtt dolgozom, úgy gondolja, korai lenne még a Forma-1-be mennem, és most nyilván hazabeszélek, de a magam részéről készen állok. Megkockáztatnám, ha tudnám.”

Az utóbbi időkben nem először repül fel, hogy új csapat érkezhet a Forma-1-be: korábbi híreszelések szerint az ázsiai támogatottsággal rendelkező Panthera 2021-ben csatlakozik a mezőnyhöz.

Fotó: Carl Bingham, Joe Portlock / LAT Images (FIA Formula 3 Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6015185174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása