F2: Rajtbaleset után hármas csata a győzelemért
Forma-2 2019: Szocsi - Sprintfutam

Az első körben, majd az azt követő 40 percben Nobuharu Matsushita, Nikita Mazepin és Jack Aitken összeakadása borzolta a kedélyeket. Az újraindítást követően Luca Ghiotto, Nyck de Vries és Callum Ilott triója harcolt az elsőségért – végül az olasz idei harmadik sikerét ünnepelhette.

1017805112-lat-20190929-_2st3749.jpg

Nyck de Vries bajnokká koronázását követően csapattársa, Nikita Mazepin rajtolhatott a pole-ból a Forma-2-es szocsi sprintversenyén, ám már az 1-es kanyarban kialakult némi fennakadás Louis Delétraz (Carlin) keresztbe csúszásával, majd a piros zászlók is előkerültek.

Történt ugyanis, hogy Mazepin és a camposos Jack Aitken levágták az 1-es kanyart, majd a bukótérben kijelölt útvonalon, a pályára való visszatérés közben összeakadtak, aminek eredményeként az orosz ART-s és a carlinos Nobuharu Matsushita is a TecPro-falnak vágódott a 3-as kanyar külső ívén.

oz017

Check out this video on Streamable using your phone, tablet or desktop.

F1 Feeder Series on Twitter

Here's the heavy crash Mazepin and Matsushita had. Thank God both are unhurt. #F2 https://t.co/AgOVmwMbqx

A műszaki és az orvosi beavatkozók rögtön a baleset helyszínére siettek, majd egy, a négy héttel ezelőtt történtek árnyékában idegtépő, mintegy 40 perces várakozás vette kezdetét – végül közölték, hogy mindketten jól vannak, ugyan kórházba szállították őket, de elvileg semmijük sem tört el.

15 körösre rövidítették a versenytávot, az újraindítást követően pedig izgalmas kergetőzés zajlott az első helyért, de végül Luca Ghiottót nem tudták megtörni, az olasz – gumiproblémái ellenére is – harmadik győzelmét szerezte 2019-ben. A bajnok De Vries lett a második, a Sauber Junior Team by Charouz újoncát, Callum Ilottot pedig a harmadik helyen intették le.

A további pontszerzők és a célba érők több időbüntetés is megkavarta, amik után Nicholas Latifi (DAMS), Guanyu Zhou (UNI-Virtuosi), Sérgio Sette Câmara (DAMS), Sean Gelael (Prema) és Giuliano Alesi (Trident) csípték el az utolsó pontokat. Mazepin és Matsushita kettősén kívül még Mick Schumacher volt kénytelen feladni a futamot, azt követően, hogy a pontszerzésért harcolva összeakadt Alesivel, és megsérült az autója.

Két hónap múlva az Egyesült Arab Emírségekben ér véget a 2019-es Forma-2-es idény.

A sprintfutam végeredménye:

FIA on Twitter

F2 - Full results of the @FIA_F2 Championship Sprint Race in #Sochi ��⬇️

Fotó: Carl Bingham / LAT Images (FIA Formula 2 Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1015181824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása