F1: Pozíciócserével hitegette Leclerc-t a Ferrari

A Ferrari váratlan stratégiai húzása sokakat meglepett, még a pilótákat is. Charles Leclerc elárulta, hogy sokáig elhitették vele, hogy visszakaphatja majd az első helyet.

190040_sin.jpg

A megszokottól eltérő taktikát alkalmazott a Forma-1-es Szingapúri Nagydíjon a Ferrari: meglepő módon ugyanis nem a pole pozícióból induló, majd a versenyt az első 20 körben vezető Charles Leclerc-t, hanem Sebastian Vettelt hozta ki kerékcserére, míg a monacói egy körrel később jött új abroncsokra.

Csakhogy Vettelnek olyan jól sikerült a kivezető köre, hogy átugrotta Leclerc-t a boxkiállások során, az előzetes várakozásokkal ellentétesen már nem is változott a sorrend a leintésig, így a német első győzelmét szerezte 2019-ben.

Sokakat meglepett, hogy végül Vettel vezetésével halászták el az első két helyet a maranellóiak – amire egyébként legutóbb a 2017-es Magyar Nagydíjon volt példa –, még Leclerc-t is váratlanul érte a dolog.

Egy válaszra van szükségem: akkor is lett volna-e lehetőségünk 1-2-ben befutni, ha maradt volna a kiállás előtti sorrend. Csak ezt szeretném tudni”

– taglalta a RaceFans.net-nek Leclerc a leintést követően.

„Nem tudom, hogy ki tudtam volna-e jönni korábban kerékcserére. Abban viszont biztos vagyok, hogy nem volt erre lehetőségünk, másképpen megléptük volna. Egyébként normál esetben sosem vágnál csapaton belül az egyik autóval a másik elé. Szerintem erről lehetett szó, de megerősítésre lenne szükségem” – folytatta gondolatait a kétszeres nagydíjgyőztes monacói.

Leclerc azt is elárulta, hogy amikor Vettel mögé került, sokáig megpróbálták elhitetni fel a boxfalról, hogy még visszakaphatja a pozíciót – ám végül a Ferrari nem vállalt rizikót a helycserével.

„Egyszer csak kaptam egy olyan üzenetet a rádión, ami némi reményt adott nekem azt illetően, hogy visszaadják nekem az első helyet, igaz, ez még a kiállás előtt volt. De végül erre nem került sor. Az viszont rendben van, hogy kettős győzelmet szerzett a csapat”

– tette hozzá.

Fotó: Ferrari Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr315161754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása