TCR EU: Szabó Zsolt fejben már Monzában van

Nehéz, ám nem pont nélküli hétvégét zárt a TCR Európa-kupa barcelonai fordulóján a M1RA friss igazolása, Szabó Zsolt. A miskolci születésű versenyző azonban már a záróhétvégére összpontosít.

2019-2019_barcelona_race_2---2019_eur_barcelona_r2_67_zsolt_david_szabo_65.jpg

A kezdetektől fogva nehezen alakult Szabó Zsolt második hétvégéje a TCR Európa-kupában: már a pénteki szabadedzések alkalmával motorproblémákkal küszködött, majd a szombat reggeli, esős időmérő edzésen csak a 19. helyre kvalifikált – azonban az első versenyt csak az utolsó előtti rajtkockából várhatta, ugyanis elkerülhetetlen volt az erőforrás cseréje.

„Sajnálatos módon nem úgy kezdődött ez a hétvége, ahogyan azt elterveztük. A gyakorlások alkalmával észlelt problémák nem tették lehetővé, hogy maximálisan kihasználjuk a lehetőséget a pálya megismerésére” – összegezte a hétvége kezdeti fázisait Szabó a médiacsapata által eljuttatott közleményben. –

Persze a legfontosabb az volt, hogy minél előbb megoldódjon a technikai gát. Hatalmas köszönettel tartozom minden egyes csapattársamnak, hiszen éjt nappallá téve dolgoztak rajta…, példaértékű volt az a hozzáállás, amit tapasztaltam.”

2019-2019_barcelona_friday---2019_eur_barcelona_67_zsolt_david_szabo_58.jpg

Kaotikus versenyt zárt szombaton a népes, 35 főből álló mezőny; ezt, illetve néhány utólagos büntetést kihasználva végül a pontszerző 15. pozícióban végzett, összesen 19 helyet javítva.

„Nagyon élveztem a versenyzést. Az autó remek lett. Gyors és nagyon jól megtaláltam vele a közös hangot. Ezt támasztja alá szerintem az eredményünk is. 34-ről sikerült felküzdenem magam a 15. pozícióig, mellyel egy bajnoki pontot is szerezhettem. Úgy gondolom, hogy a második versenyhétvégémen, valamint az elmúlt események ismeretében bizakodásra ad okot ez a teljesítmény…”  – mesélte az első futamról a M1RA-s.

A fordított rajtrácsos, második verseny már nem alakult ennyire szerencsésen számára: előbb márkatársa, Jessica Bäckman lökte ki, majd egy másik incidensbe is belekeveredett, így az utolsó kör előtt, jobb első defekttel vonult a garázsba. Szabó leszögezte azonban, hogy nem törődik a kudarccal, inkább a következő és egyben utolsó hétvégére koncentrál már, amit az október 12-13-i hétvégén, Monzában rendeznek.

2019-2019_barcelona_qualifying---2019_eur_barcelona_67_zsolt_david_szabo_85.jpg

„A motorsport ilyen. Vannak eredményesebb napok és vannak olyanok, melyeket jobb, ha elfelejtünk. Igyekszem ebből a helyzetből is tapasztalatot meríteni” – taglalta. –

„Igazából már fejben Monzában vagyok. Van még egy versenyhétvégénk, ahol sikeresek tudunk lenni. Az olasz pályát szeretem, az autó gyors… én pedig motivált vagyok, melyet annak a hatalmas támogatásnak köszönhetek, melyet a szurkolóktól és a csapatomtól kapok. Nagyon szépen köszönöm ezt. Igyekszem meghálálni.”

Szabó jelenleg a 29. helyen áll a bajnokságban a maga 16 pontjával.

Fotó: TCR Europe Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4415159050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása