TCR EU: Nulláztak a magyarok, Engstler ütközéssel is esélyes a bronzéremre
TCR Europe 2019: Barcelona - 2. futam

Nem voltak szerencsések a M1RA versenyzői a barcelonai második futamon sem, Luca Engstler és Szabó Zsolt is ütközésbe keveredett. Daniel Lloyd második győzelmét szerezte a szezonban, a bajnoki címre pedig már csak hárman esélyesek – a bronzéremre viszont annál többen…

2019-2019_barcelona_race_1---2019_eur_barcelona_r1_8_luca_engstler_62.jpg

Némi késéssel sorakozhatott fel csak a rajtrácsra a TCR Európa-kupa mezőnye a második, fordított rajtrácsos verseny kezdetént, ugyanis az egyébként is hajmeresztő megmozdulásairól hírhedt Abdulla Ali Al-Khelaifi már a felvezető kör legelején, a rajtlámpákkal egyvonalban összetörte a QMMF Racing by PCR Sport Cupráját.

Második nekifutásra már a rajtig is eljutott a mezőny, a piros lámpák kialvását követően maradt az élen Daniel Lloyd, mögötte Gilles Magnus és az újonc Jack Young fordultak el. Kőkeményen helyezkedett viszont a M1RA-Hyundaijal Luca Engstler, aki alig néhány kanyar alatt feljött hetediknek a 12. helyről rajtolva.

A következő kör elején Magnus próbálta megszerezni az első helyet Lloydtól, de nem járt szerencsével, ellenben Julien Briché mellett elment Santiago Urrutia, átvéve tőle az ötödik helyet. Rövidesen pályára hajtott a biztonsági autó is, mivel a Clairet Sport harmadik versenyzője, Gilles Colombani félrehúzódott a Peugeot-val, a TCR Ibéricó-s Gustavo Moura pedig a Team Novadriver Audijával – a kiesők száma pedig a boxból induló John Filippivel hízott tovább, aki füstölő bal első fékkel tért vissza a PCR Sport garázsa elé.

13 perccel az idő lejárta előtt lépett újra érvénybe a zöld jelzés. Az elejében nem történt változás, viszont Urrutia egy igen vakmerő előzéssel próbálkozott Tom Coronellel szemben, de túlcsúszott, s végül Briché jött ki nevető harmadikként a párbajból, míg az uruguayi audis a TOP-10-en kívül találta magát. Briché Young megelőzésével folytatta hajtóvadászatát, míg az összetettbéli elsőségét őrző Engstlert és Coronelt utasította maga mögé.

Engstler és Coronel is megtalálták egymást az utolsó öt percben, ám a találkozó egy kemény bodicsekkel zárult, majd a következő körben márkatársával, a szombati futamot megnyerő Andreas Bäckmannel is koccant, így megsérült a német pilóta autója, sorra veszítette a pozíciókat.

A hajrában sajnos a másik M1RA-s, Szabó Zsolt sem maradt ki a buliból: a 19. helyről volt esélye arra, hogy újabb pontokat szerezzen, de a daráló áldozatává vált. Előbb egy másik hyundaios, Jessica Bäckman forgatta meg őt a 3-as kanyarban, majd az utolsó kör előtt a svéd és a magyar újra benne voltak egy összetűzésben, aminek része volt Mat’o Homola is.

2019_tcr_eur_photo_news_125.jpg

Lloyd rajt-cél győzelmet aratott, így idén másodjára állhatott fel a dobogó legtetejére. Magnus és Briché végeztek a Brutal Fish Racing pilótája mögött, a TOP-10 sorrendje Younggal, Filesszal, Nelson Panciaticivel, Teddy Clairet-vel, Coronellel, Dominik Baumann-nal és Andreas Bäckmannel egészült ki. A törött Hyundait a 11. helyre hozta be Engstler, Szabó viszont kénytelen volt feladni a versenyt, mert jobb első defektet kapott, míg a Zengő Motorsport Cuprájával Tenke Tamást a 20. helyen intették le.

Engstler mögött Alex Morgan, Gianni Morbidelli, Maxime Potty és Aurélien Comte értek célba. Az eredmény egyelőre nem hivatalos, amennyiben hírt kapunk az esetleges büntetésekről, frissítjük cikkünket.

A szezonzáró helyszínére Files 48 pontos előny birtokában utazik – úgy, hogy még 85 egység szerezhető –, a második helyen Briché áll, aki 35 ponttal előzi Bäckmant, akihez képest 32 egységen belül van Bäckman, Panciatici, Engstler, Urrutia, Magnus és Homola is.

A TCR Európa-kupa 2019-es szezonja október 12-13-án, az olaszországi Monzában zárul.

A második futam végeredménye:

null

null

Fotó: TCR Europe

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr915158546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása