TCR EU: Fel van adva a lecke a M1RA-nak Barcelonában
TCR Europe 2019: Barcelona - 1-2. szabadedzés, Időmérő edzés

Pályaelhagyás miatt vették el Luca Engstler legjobb körét, s miután Szabó Zsolt már a Q1-ben kiesett, mindkét M1RA-s a TOP-10-en kívül találta magát a TCR Európa-kupa barcelonai időmérő edzésén. A pole-t márkatársuk, a svéd Andreas Bäckman szerezte meg.

2019-2019_barcelona_friday---2019_eur_barcelona_8_luca_engstler_40.jpg

Meglehetősen vegyes képet mutattak a pénteki gyakorlások a TCR Európa-kupa idei utolsó előtti állomásán, Barcelonában: egyrészt a súlykompenzáció- és BoP-változások megkavarták az erőviszonyokat, másrészt márkákon, sőt, csapatokon belül egészen érthetetlen különbségek alakultak ki – egyes csapatoknál az időmérést biztosító transzponder, másoknál pedig a motor makacsolta meg magát.

2019-2019_barcelona_friday---2019_eur_barcelona_55_santiago_urrutia_05.jpg

Mindenesetre az első edzésen Gilles Magnus végzett az élen 1:54.640-es idővel, márkatársa, a WRT-s Santiago Urrutia, valamint a WestCoast Racing Volkswagenjét terelgető Gianni Morbidelli előtt. A második gyakorláson Urrutia volt a leggyorsabb (1:53.960), megelőzve három hyundaiost, név szerint a bajnoki listavezető Josh Files-t, a targetes csapattársát, Dominik Baumannt, valamint az M Racing versenyzőjét, Nelson Panciaticit. 

Ami a magyarokat illeti, küzdelmes pénteki napon vannak túl. A M1RA versenyzői közül az összetett második helyén álló Luca Engstler két 29., míg Szabó Zsolt egy 21. és egy 30. idővel zárta a napot, a Zengő Motorsport Cuprájával Tenke Tamás egy 27. és egy 28. helyet érő köridőt autózott.

Szombat délelőtt tovább nehezítette a csapatok dolgát, hogy az ég is leszakadt Spanyolországban – az időjárás-előrejelzés fényében korábban is rendezték meg a kvalifikációt, de a mezőny így sem úszta meg szárazon… A M1RA-nak pedig a folytatás sem alakult szerencsésebben: Szabó már a Q1-ben búcsúzott a 19. helyre kvalifikálva, míg Engstler ugyan továbbjutott a második szakaszba, viszont legjobb idejét büntetés miatt törölték, így a hetedik helyett csak a 12. pozícióban végzett.

2019-2019_barcelona_friday---2019_eur_barcelona_19_andreas_backman_07.jpg

A másik hyundaios csapat, a Target Competition eközben kisajátította az első sort a zsinórban második rajtelsőségét szerző Andreas Bäckmannel, illetve a svéd 2:12.123-as idejétől több mint három tizeddel elmaradó Filesszal. A harmadik helyre Julien Briché ért oda a Peugeot-val, az audis Urrutia, valamint a Clairet-fivérek előtt zárva.

A WTCR-ben is versenyző Tom Coronel legjobb hondásként a hetedik lett, a holland mögött pedig nem kis meglepetésre az újonc Jack Young zárt a nyolcadik helyen a Vuković Motorsport Renault-jával. Engstler elé befért még Magnus, Daniel Lloyd, valamint Baumann is.

Közép-európai idő szerint az első verseny a tervezettnél korábban, 17:20-kor rajtol. Az eseményeket a TCR Europe hivatalos YouTube-csatornája mellett a Sport 2 is élőben közvetíti.

Az időmérő edzés végeredménye:

null

null

Fotó: TCR Europe Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9715157422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása