F1: Bejelentette Magnussen csapattársát a Haas

Nem változtat eddigi felállásán  a Haas Forma-1-es csapata, vagyis 2020-ra is marad a Kevin Magnussen, Romain Grosjean duó.

gromag-279.jpg

Renault-tól való távozását követően ugyan szóba került Nico Hülkenberg, mint opció, de végül újfent bizalmat szavazott Romain Grosjeannak a Haas alakulata, így 2020-ban, zsinórban negyedjére is ő lesz Kevin Magnussen csapattársa. Grosjean a csapat indulásakor, 2016-ban csatlakozott, és eleinte jól szerepelt az amerikai gárda színeiben, azonban az utóbbi időszakban nyújtott teljesítménye miatt megkérdőjeleződött a maradása, az idei szezonban is veri őt Magnussen.

„Mindig is mondtam, hogy az a vágyam, hogy a Haasnál maradjak, hogy tovább építkezzünk a csapat eddigi teljesítményére”

– nyilatkozta Grosjean. – „Már a kezdetek óta itt dolgozom, és látható, hogy Gene Haas és Günther Steiner komoly munkát fektet abba, hogy versenyképesek lehessünk. Így nagyon örülök annak, hogy közösen folytathatjuk.”

rg1-399.jpg

„A tapasztalat és annak szükségessége mindig is meghatározó volt a Haasnál, Romain Grosjean és Kevin Magnussen révén pedig 2020-ra is egy olyan felállásunk vannak, amely lehetőséget biztosít a további növekedéshez. Nehezen alakult idáig számunkra a 2019-es év a VF-19 ingadozó teljesítményével, de vegyes tapasztalataink felhasználása segít minket elindítani a fejlődés útján, hogy előrébb lépjünk jövőre” – tette hozzá Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke.

Egyelőre kérdéses, miképpen befolyásolja Hülkenberg karrierjét ez a bejelentés. A német pilótát korábban szóba hozták a Red Bull-lal is, ám – a legfrissebb sajtóspekulációk alapján – a legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy az Alfa Romeónál köt ki, az újonc Antonio Giovinazzi helyén. Legrosszabb esetben akár a Forma-1-en kívül is találhatja magát a korábbi GP2-bajnok kilenc szezont követően.

Fotó: Haas F1 Team Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1615126852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása