F1: A Renault valamelyik ifjoncát a Forma-1-ig juttatná

Cyril Abiteboul, a Renault ügyvezető igazgatója kijelentette, hogy valamelyik, a csapat kötelékében álló fiatal tehetségnek már 2021-ben lehetőséget biztosítana a Forma-1-ben.

3569-e5f4-2d55-490cbec4b215_208c88f24ede40cc1a0277f22e4bd4b3354adb3b.jpg

Mint az ismeretes, félig-meddig új versenyzőpárossal vág neki a 2020-as Forma-1-es szezonnak a Renault, hiszen Nico Hülkenberg távozik a csapattól, így Daniel Ricciardo új csapattársa Esteban Ocon lesz. A franciával már egy évvel korábban is szemezett az enstone-i gárda, de akkor végül az ausztrálnak szavazott bizalmat.

„Fontos volt, hogy a tavalyi meg tudtuk ragadni a lehetőséget arra a tavalyi évben, hogy lecsapjunk egy olyan komplett versenyzőre, mint Daniel, és ezt nem bánjuk a Renault-nál” – idézi a RaceFans.net Abiteboul szavait. – „Úgy gondolom, hogy ez a megfelelő alkalom arra, hogy némileg vérfrissítésen essen át a csapat; ez pedig egy olyan tendencia, ami más csapatoknál is megfigyelhető.”

„Természetesen az akadémiánkon lévő versenyzőink iránt is érdeklődünk. Reméljük és egyúttal számítunk is arra, hogy 2021-től lesz már onnan egy versenyzőnk”

– utalt a Renault utánpótlás-programjára a csapatvezető.

„Ez olyasvalami, amire két éve nem lett volna lehetőségünk, de úgy vélem, ha még érettebbé válik a csapat, ez is elérhető. Jó teszt lenne, mert látnánk akkor, hogy képesek vagyunk-e ennek kezelésére, mert ez teljesen más irányítást igényel. Más egy 20 vagy egy 22 évessel bánni, mint egy, a harmincas éveiben járó pilótával” – tette hozzá.

A Renault akkor kezdett el újra komolyabb hangsúlyt helyezni a fiatal versenyzők képzésére, amikor visszatért gyári csapatként a Forma-1-be. Igaz, egyik ígéretes ifjoncát nemrégiben veszítette el a csapat, Anthoine Hubert személyében, aki bő két hete szenvedett halálos balesetet a Forma-2-esek belgiumi főversenyén.

További két F2-es pilóta, az idei szezonban már három futamgyőzelemnél járó Jack Aitken és a korábbi Ferrari-akadémista Guanyu Zhou karrierjét egyengeti még a Renault, melynek akadémiájára jár az ART Grand Prix Forma-3-as csapatánál versenyző Max Fewtrell és Christian Lundgaard is, valamint Victor Martins és Caio Collet, akik a Formula Renault Európa-kupa mezőnyét erősítik.

Fotó: Renault F1 Team Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3315114942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása