Formula-E: Bejelentették Vergne csapattársát, teljes a DS Techeetah felállása

Immár hivatalosan is megerősítették, hogy a novemberben rajtoló hatodik szezonban az Andretti/BMW csapatától három év után távozó Antonio Félix da Costa lesz a kétszeres bajnoki címvédő Jean-Éric Vergne csapattársa a DS Techeetah-nál.

1-1017380868-lat-20190310-_als2774.jpg

Arra még korábban fény derült, hogy Antonio Félix da Costa elhagyja a BMW-t – amelyhez még a 2016/2017-es szezon előtt igazolt –, és a helyét Maximilian Günther veszi át. Egy ideje már pletykálták, hogy Da Costa a DS Techeetah-hoz készül, miután André Lotterer igent mondott a mezőnyhöz új gyártóként csatlakozó Porsche ajánlatára.

Kedden a hivatalos megerősítésre is sor került, azonban régi-új csapatánál – tudniillik, a Techeetah az első években még Team Aguriként üzemelt – csak október 1-jén, vagyis néhány nappal az előszezoni tesztek kezdete előtt állhat munkába a 28 éves portugál. Da Costa csapattársa az előző két szezon bajnoka, Jean-Éric Vergne lesz.

2-1017398189-lat-20190322-_w6i9616.jpg

„Miután versenyeztem már itt, amikor még Team Aguri név alatt futott a csapat, egy olyan csapathoz térek vissza, melyet már jól ismerek” – nyilatkozta a Motorsport.com hasábjain Da Costa. – „Techeetah-ként és Jean-Éric-kel a fedélzeten már sokkal sikeresebbek, előbb a Renault, majd a DS hajtásláncával. Így ez egy könnyű döntés volt, persze nyilván nehezemre esett elhagynom a BMW-t.”

Fotó: Alastair Staley, Sam Bloxham / LAT Images (FIA Formula E Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5615113486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása