Formula-E: Új versenyzőt jelentett be a BMW

Váratlan igazolásról adott hírt a hétfő délutáni órákban a BMW Andretti Formula-E-alakulata, miszerint Maximilian Günther veszi át Antonio Félix da Costa helyét a csapatnál.

p90365078_highres_9th-september-2019-b.jpg

Összesen tíz versenyen állt rajthoz a Dragon színeiben a 2018/2019-es Formula-E-szezon során Maximilian Günther: a korábban a Forma-3-as Európa-bajnokságban és a Forma-2-ben is megfordult német neve mellett két ötödik helyet jegyeznek – Franciaországból és Svájcból –, az összetettben így a 17. lett. Hozzá kell tenni, hogy egykörös tempóban is volt két komolyabb villanása: a svájci mellett az olaszországi időmérő edzésen is bejutott a Superpole-ba.

Hétfőn pedig hivatalosan bejelentették, hogy Günther lesz a BMW i Andretti Motorsport egyik versenyzője a 2019/2020-as idényben.

„Fantasztikus, hogy mostantól a BMW része lehetek. A BMW i Andretti Motorsport erős debütáló szezont futott a Formula-E-ben: már az első versenyén nyert, majd végig harcban volt a bajnoki címért is”

– fogalmazott lelkesen a bejelentés után a 22 éves versenyző. – „Ezért mondom azt, hogy fantasztikus számomra ez a váltás. Jó, hogy újra a BMW-vel versenyezhetek, mert 2011-ben itt kezdődött el a karrierem az együléses versenyzésben.”

Az is biztos, hogy Günther a bajnokságban előkelőbb, pontosabban a 6. helyen zárt Antonio Félix da Costa helyére érkezik – a portugál már el is búcsúzott a bajoroktól, és minden bizonnyal a DS Techeetah-hoz tart Jean-Éric Vergne mellé, az André Lotterer porschés átigazolása révén megüresedett székbe. Alexander Sims jó eséllyel marad a csapatnál, aki tavalyi bemutatkozó évét a 13. helyen fejezte be, amihez nagyban hozzátett egy második hely is, amit a New York-i szezonzáró ért el. Ennek kapcsán azonban hivatalos bejelentés csak az előszezoni tesztek előtt, vagyis október elején várható.

Fotó: BMW Motorsport Press

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6915060506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása