Formula-E: Lotterer lapot húz a 19-re – elhagyta a bajnokcsapatot, a Porschéhez igazolt

m19_3014_fine.jpg

Bejelentették a 2019/2020-as Formula-E-szezon első átigazolását, amely André Lotterer nevéhez fűződik. A német pilóta távozott a Techeetah-tól, hogy pályafutását a Porsche gyári alakulatának színeiben folytassa.

Mindössze három nappal azt követően, hogy az immár kétszeres bajnokkal, Jean-Éric Vergne-nyel karöltve a csapatbajnoki címig segítette a DS Techeetah-t, André Lotterer bejelentette, hogy harmadik szezonját már a Porschével kezdi meg. Neel Jani csapattársa lesz a gyári alakulatnál, maga a bejelentés pedig abból a szempontból nem meglepő, hogy Lotterer 2017 óta a Porsche igazolt gyári versenyzője.

Az előző két évét a Techeetah-nál húzta le; mindkét szezont a nyolcadik helyen zárta az értékelésben, győzni egyszer sem tudott.

„Már várom, hogy a Porschével versenyezzek a Formula-E 2019/2020-as idényében. 2017 óta vagyok a család tagja, de máris nagyszerű emlékek és sikerek kötnek ide, főleg Neellel közösen. Együtt mentünk a Porsche LMP1-es csapatában 2017-ben, majd az előző két szezonban a Rebellion Racing színeiben. Remek hír, hogy most pedig a Porsche Formula-E-csapatának párosát alkothatjuk. Izgatottan várom az új feladatot, és a csapattal való együttműködést”

– kommentálta a bejelentést Lotterer.

Állítólag Brendon Hartley érdeklődését is felkeltette, a Jani melletti ülés, de a Porsche mindenképpen olyan pilótát szeretett volna, akinek van már Formula-E-s tapasztalta. Nem csoda, hiszen a svájci versenyző idáig csak a 2017/2018-as idény első két versenyén állt rajthoz a szériában, még a Dragon Racinggel.

Úgy néz ki, Lotterer átigazolása akár komolyabb pilótakeringőt is elindíthat az elektromos formulaautó-bajnokságban. Az E-racing365 szakoldal tudni véli, hogy a német helyét akár Antonio Félix da Costa is átveheti, noha úgy volt eredetileg, hogy hosszabbít a BMW-Andretti csapatával – csakhogy a portál szerint a felek szerződésére hatással volt, hogy a bajor márka kiszállt az endurance-világbajnokság (WEC) mezőnyéből.

Amennyiben létrejönne a Da Costa-Techeetah frigy, a korábbi Red Bull-junior konkrétan egy korábbi csapatához térne vissza, hiszen a konstruktőri bajnok alakulat jogelődje a Team Aguri volt. Nem mellesleg Da Costa még győzni is tudott az Agurival, a 2015-ös Buenos Aires-i ePrix-n.

Állítólag a csapat megkereste a Nissan e.dams versenyzőjét, Oliver Rowlandet is, de azt rebesgetik, hogy az előző szezonban bemutatkozó brit kontraktusa hosszú távra szól.

Fotó: Porsche

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5714967862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása