Formula-E: Megerősítette 2019/2020-as versenyzőit a Nissan e.dams

Nem változtat pilótapárosán a Formula-E hatodik szezonjára a francia alakulat.

1-1017458827-lat-20190427-_als6572_88.jpg

1-013.jpg

A Renault-val tarolt a konstruktőri kiírásban a Formula-E első három évében az e.dams, amit a tavaly szezon előtt a Nissan vett át. Az új koalíció számára nem alakult rosszul a kezdés, mert a negyedik helyen végzett az összetettben: Sébastien Buemi a New York-i szezonzáró hétvégén még futamot is nyert, az újonc Oliver Rowland pedig kétszer lett második – a duó emellett összesen hat pole pozíciót is szerzett.

Az eredmények láthatóan meggyőzték a vezérkart is, mivel bő két hónappal a 2019/2020-as szezon startja előtt bejelentették, hogy marad a Buemi-Rowland páros az e.dams alakulatánál.

„Azzal, hogy az ötödik szezonban a második helyig zárkózott, továbbá csapatjátékosként is kifogástalan hozzáállásról tett tanúbizonyságot, Sébastien megkönnyítette a döntésünket, ami a hatodik szezon felállását illeti” – kommentálta a hírt a NISMO motorsportrészlegének igazgatója, Michael Carcamo.„Oliver pedig bebizonyította, hogy nagyon gyorsan tud tanulni, így mi is gyorsan megszoktuk, hogy az eredménylista elejében látjuk a nevét. Semmi kétség afelől, hogy kiemelkedő párossal rendelkezünk.”

Bejelentésre készül a Dragon és a Mercedes is

a1911196_medium.jpg

Az e-racing365.com szakírója, Sam Smith elhintette, hogy a Dragon leszerződtetheti Nico Müllert Brendon Hartley csapattársaként a novemberben kezdődő idényre – a svájci pilóta pillanatnyilag az Audit erősíti a DTM-ben, a bajnoki címért is harcban van márkatársával, René Rasttal. Eleinte az Audival is szóba hozták a 27 éves versenyzőt, ám az Audi időközben bejelentette Daniel Abt maradását, így eggyel csökkent a lehetőségek száma.

1017700110-lat-20190831-_gh10132.jpg

A szakportál azt is kiderítette, hogy a gyári Mercedes felállásában is várható némi vérfrissítés: Stoffel Vandoorne minden bizonnyal marad a csapatnál, a belga versenyző mellé pedig Nyck de Vriest, a Forma-2-es bajnokság éllovasát igazolhatják le. Egyelőre kérdéses, hogy mi lesz a kétszeres DTM-bajnok Gary Paffett sorsa.

Hivatalos bejelentésre a következő hetekben lehet számítani, a csapatok pedig mindenképpen kötelesek megnevezni versenyzőiket október 22-éig. A Mercedes viszont valószínűleg nem fog addig várni: úgy hírlik, hogy De Vries szerződtetését szeptember 11-én, vagyis már a jövő héten bejelenthetik a Frankfurti Autószalonon.

Fotó: Alastair Staley, Sam Bloxham / LAT Images (FIA Formula E Media), Michael Kunkel / Audi Communications Motorsport, Gareth Harford / LAT Images (FIA Formula 2 Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr10015042728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása