Formula-E: Az F2 éllovasával tesztel a Mercedes

1017464867-lat-20190428-_r3i5002.jpg

A jelek szerint a Mercedes gyári Formula-E-csapata első igazán éles szezonja előtt nem akarja elkapkodni a pilótakérdést. Több versenyzőt is kipróbált már, a sorban pedig ott van Nyck de Vries, a Forma-2-es bajnokság listavezetője is.

Tavaly csatlakozott a Formula-E mezőnyéhez a HWA, de már akkor tudhattuk, hogy 2019 őszétől a Mercedes gyári csapataként, Mercedes EQ Formula-E név alatt fog szerepelni a bajnokságban. Első idényében a kétszeres DTM-bajnok Gary Paffett-tel, valamint a Forma-1-et is megjárt 2015-ös GP2-bajnok Stoffel Vandoorne-nal képviseltette magát a mezőnyben – azonban a 2019/2020-as szezon előtt több opciót is számításba vesz a német manufaktúra.

A tavalyi állandó pilóták mellett így kipróbálta már Esteban Gutiérrezt és Edoardo Mortarát – igaz, utóbbi kapcsán Susie Wolff, a Venturi csapatfőnöke kijelentette, hogy a következő idényben is Felipe Massa csapattársa lesz a monacói alakulatnál –, és a sorba Nyck de Vries is beállt. A korábban az Audi és a McLaren kötelékében is tartozott hollandról úgy tudni, hogy idén a Mercedes F1-es szimulátorát nyüstöli, miközben az ART Grand Prix színeiben jó esélyekkel pályázik arra, hogy bajnok legyen a Forma-2-ben.

1-_j6i1535.jpg

„Helyes az információ, miszerint Nyck már tesztelt nekünk, és talán kap egy újabb lehetőséget, ahogyan más versenyzők is” – nyilatkozta az e-racing365-nek a Mercedes Formula-E-csapatát irányító Ian James. – „Még nincs végleges döntés, továbbra is zajlik a kiértékelés, ami a versenyzőpárosunkat illeti.”

De Vries már nem először tesztelt a Formula-E-ben, a Gen1-es korszakban még az Audi gépét is kipróbálta, a Spark Racing Technology tesztpilótája is volt, míg tavaly szeptemberben a NIO versenygépét is vezethette. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy a 24 éves pilóta egyelőre nem tervezi elkötelezni magát hosszú távon a Formula-E iránt, viszont a szakportál értesülései szerint akár teszt-, fejlesztő- és tartalékpilóta is lehet a Mercedesnél.

Várhatóan szeptember elején hoz döntést a Mercedes, amit szeptember 11-én fog ismertetni egy frankfurti bemutató keretében. Az egyik versenyző valószínűleg Vandoorne lesz, aki bemutatkozó szezonjában dobogóra is állhatott: harmadik lett a római ePrix-n.

Fotó: Joe Portlock / LAT Images (FIA Formula 2 Media), Sam Bloxham / LAT Images (FIA Formula E Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4415010682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása