Formula-E: Bejelentették Lucas di Grassi csapattársát az Audinál

a197900_medium.jpg

A szezonzáró hétvége előtt az Audi gyári csapata megerősítette, hogy a 2019/2020-as Formula-E-idényre sem változtat a versenyzői felállásán.

Nem alakult a legjobb Daniel Abt számára az ötödik szezon a Formula-E-ben: ugyan Sanyában és Párizsban dobogóra állt, de a bajnokság nyolcadik helyén állva gyengébben áll, mint csapattársa, a 2016/2017-es bajnok, Lucas di Grassi, aki a New York-i záróhétvégét a címvédésre készülő Jean-Éric Vergne legfőbb kihívójaként vág neki. Emiatt annak eshetősége is felmerült, hogy bár a kezdetektől fogva komolyabb érintettsége van a csapatban, váltania kell.

Azonban a nyári szünet előtt pontot tett a sajtóspekulációk végére a csapatbajnoki címért szintén harcban lévő Audi bejelentette, hogy jövőre is Abt lesz Lucas di Grassi csapattársa. A német pilóta – aki kétszer tudott győzni az elektromos formulaautó-bajnokságban – efféleképpen kommentálta maradását:

„Nagy céljaink vannak New Yorkot illetően, azonban ezzel a megerősítéssel sokkal édesebb lesz az utolsó két verseny, majd az előszezoni felkészülés. Soha nem éreztem annyira kényelmesen magamat egyik csapatnál sem, mint az Audinál a Formula-E-ben. Büszkeséggel tölt el, hogy ennyire bíznak bennem. Cserébe mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy a teljesítményemmel fejezzem ki a köszönetemet.”

a195463_medium.jpg

Az Audi motorsportfőnöke, Dieter Gass nagyon izgatottan várja a finálét, továbbá arra is kitért, hogy a korai bejelentéssel azt akarják sugallani, hogy jelenlegi formájában olajozott gépezetként működik a csapat:

„Nyolc versenyző esélyes az utolsó hétvége előtt az eddigi legizgalmasabb Formula-E-szezonban, és már várjuk, hogy lássuk, hogy a verseny még kiélezettebbé váljon a Mercedes és a Porsche csatlakozásával jövőre. Azzal pedig, hogy ennyire korán megerősítettük versenyzőinket, egyértelműen üzenni akartunk ellenfeleinknek. Mégpedig azt, hogy optimálisan fel leszünk készülve, és boldogan nézünk szembe a kihívással. Az aprólékos fejlesztő munkai és az új autó tesztelése mellett ebben az is benne van, hogy nyilvánvalóan elkötelezettek vagyunk versenyzőink iránt.”

Az Audi felállásán kívül hivatalosan még csak a DS Techeetah és a Porsche egy-egy versenyzője ismert, Vergne és Neel Jani személyében.

Fotó: Audi Motorsport Communications

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9414939506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása