F3: Újabb hajmeresztő bukás Spában, rajt-cél győzelmet szerezett Armstrong
Forma-3 2019: Spa-Francorchamps - Sprintfutam

1017703331-lat-20190901-_r3i1496.jpg

Sokakban megállt az ütő a spái F3-as sprintfutamon is, amikor meglátták Simo Laaksonen autóját a gumifal alatt, de szerencsére épségben elhagyta a baleset helyszínét a finn. Armstrong eközben magabiztos győzött, Shwartzman pedig újra növelte az előnyét riválisaival szemben.

Formula 3 on Twitter

For Anthoine.

Egyperces gyászszünettel kezdődött a Forma-3-as sprintfutama Spa-Francorchamps-ban Anthoine Hubert szombati halála miatt. A piros lámpák elalvását követően az élről jól rajtolt a premás Marcus Armstrong, mögötte azonban a Hitech Grand Prix versenyzői, Leonardo Pulcini és Jüri Vips elhagyták a pályát a La Source-nál, így a jenzeres Yuki Tsunoda jött fel másodiknak, az ART-s Christian Lundgaard pedig harmadiknak.

Szerencsére az első köröket megúsztuk nagyobb baleset nélkül: előbb az MP-s Liam Lawsont forgatta ki a carlinos Logan Sargeant – aki a tegnapi napon hasonlóan tett keresztbe a HWA-s Jake Hughes-nek – a Buszmegálló-sikánnál, majd Niko Kari (Hitech GP) állt félre, Giorgio Carrara (Jenzer Motorsport) pedig egy jobb hátsó defektet kapott.

Azonban a negyedik körben pályára lépett a biztonsági autó, mert a Blanchimont-nál nagyon csúnyán a falba fúródott az MP Motorsport pilótája, Simo Laaksonen, miután összeakadt a camposos Alex Peronival – hála Istennek, néhány kör elteltével kiderült, hogy rendben van a finn versenyző.

A 17 körös versenytáv felénél, a 8. kör végén engedték el végül a mezőnyt. Az élmezőnyben nem történt érdemi változás, ellenben a középmezőnyben a bajnokesélyes Vips nekikoccant a pálya végén Sargeantnak, a következő körben pedig a Les Combes-nál Hughes és a tridentes Devlin DeFrancesco ütköztek – az észtnek ki kellett jönnie egy új orrkúpért, míg a brit és a kanadai számára befejeződött a verseny.

A következő körökben Tsunoda és Lundgaard találtak egymásra, kettejük csatájából végül a japán jött ki győztesként, jutalma a második hely lett. Az utolsó körökben előbb a Sauber Junior Team by Charouz versenyzői, Lirim Zendelli és Raoul Hyman lökték ki egymást a Kemmel-egyenesen végén, aztán a bajnoki éllovas, Robert Shwartzman is megelőzte a Lundgaardot, ezzel feljött a harmadik helyre.

1017703364-lat-20190901-_r3i1891.jpg

Armstrong 4,5 másodperces előnnyel szerezte meg második F3-as sikerét, amelyet az új-zélandi Hubert-nek ajánlott a leintést követően. Mögötte Tsunoda és Shwartzman kettőse futott be – az orosz premás előnye 23 pontosra nőtt az összetettben. Lundgaard, Jehan Daruvala (Prema), a szombati futamon győzedelmeskedő Pedro Piquet (Trident), Pulcini és Teppei Natori (Carlin) csípték el az utolsó pontokat.

Egy hét múlva Monzában folytatódik a bajnokság.

Fotó: Joe Portlock / LAT Images (FIA Formula 3 Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6015034468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása