F1: Mindkét F2-es juniorjának tesztlehetőséget biztosít az Alfa Romeo

ecfxqbqxsaed-e9.jpg

A hinwili gárda bejelentette: amellett, hogy Juan Manuel Correa átesik az F1-es tűzkeresztségen, másik fiatal pilótája, Tatiana Calderón is autóba ülhet.

Arról már korábban a Braking News Motorsport is beszámolt, hogy a Sauber Junior Team Forma-2-es csapatát erősítő Juan Manuel Correa első Forma-1-es kilométereit fogja megtenni egy privát teszt keretében a Paul Ricard-i pályán.

Az Alfa Romeo Racing viszont szerda délután bejelentette, hogy nem csak az amerikai, hanem a szintén a csapat kötelékébe tartozó, ám a nevelőszériában mégis az Arden színeiben versenyző Tatiana Calderón is részt fog venni a gyakorláson, amire augusztus 23-24-én, vagyis pénteken és szombaton kerül sor.

Értelemszerűen mindketten egy korábbi géppel, a 2013-as, még V8-as Ferrari-motorral szerelt Sauberral gördülhetnek pályára. Kettejük közül Calderón számára ez már nem az első alkalom, a kolumbiai pilótahölgy az előző egy év során kétszer is vezethetett Forma-1-es autót, köztük a Sauber tavalyi modelljét is.

„Nagyon hálás vagyok, amiért az Alfa Romeo újabb lehetőséget ad nekem arra, hogy Forma-1-es autót vezessek. Roppantul örülök neki, hogy újra a pályán dolgozhatok együtt a csapattal, és folytathatom a tanulást, hogy javulhassak versenyzőként. Már várom, hogy a legtöbbet kihozzam az új tapasztalatból” – idézi a közlemény Calderón szavait.

Correa – elmondása szerint – pedig már kiskora óta erről a lehetőségről álmodott. „Az, hogy vezethetek egy Forma-1-es autót, olyasvalami, amiről már 7 éves korom óta álmodtam, így rendkívül izgatott vagyok. A lehető legtöbbet szeretnék tanulni, köszönöm az Alfa Romeónak a lehetőséget” – fogalmazott a többszörös dobogós F2-es pilóta.

Fotó: Alfa Romeo Racing / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1715018598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása