F1: Először vezethet Forma-1-es autót az Alfa Romeo növendéke

1017642447-lat-20190802-_l5r3021.jpg

Az amerikai licensszel versenyző Juan Manuel Correa egy korábbi Sauber-Ferrarival fog átesni a tűzkeresztségen.

1017642482-lat-20190802-_r3i2161.jpg

Juan Manuel Correát idén márciusban nevezte meg fejlesztőversenyzőjeként az Alfa Romeo Forma-1-es csapata, ennek megfelelően a Forma-2-ben a Sauber Junior Team by Charouz csapatát erősíti. A száguldó cirkusz előszobájának tartott bajnokságban idáig két dobogós eredményt szerzett – a bakui és a franciaországi sprintversenyen is másodikként ért célba –, a szezon kétharmadánál tizenkettedik a bajnokságban.

A minap pedig bejelentették, hogy hamarosan első Forma-1-es kilométereit is megteheti Correa: augusztus 24-én a Circuit Paul Ricard-on viheti pályára a Sauber 2013-as autóját, a C32-est egy privát teszt keretében.

„Nem kifejezés, ha azt mondom, hogy izgatott vagyok. A támogatóimmal már régóta dolgozom azon, hogy eljussak egy tesztig, majd a Forma-1-es pályafutásig. Mindent lépésről lépésre fogok követni, hogy tanulhassak, és a lehető legtöbb tapasztalatot gyűjtsem” – kommentálta a hírt az ecuadori versenyző.

Mielőtt a Forma-2 mezőnyéhez csatlakozott volna, a GP3-ban versenyzett másfél évig Correa.

Fotó: Joe Portlock / LAT Images (FIA Formula 2 Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr10015010836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása