F1: Magnussen visszavinné a Forma-1-et a Nordschleifére

_54i7768-177.jpg

Merész és tulajdonképpen kivitelezhetetlen ötlete támadt Kevin Magnussennek: a Haas Forma-1-es versenyzője ugyanis szívesen fogadná, ha a mezőny visszatérne a Zöld Pokolba.

A nyári szünetben a német Auto Motor und Sport közölt egy interjút Kevin Magnussennel – akinek az édesapja, Jan 1997-ben és 1998-ban versenyzett a Forma-1-ben –, amelyből kiderült, hogy igencsak érdekli őt a sportág történelme. Elárulta, hogy szíve szerint az 1970-es évek első felében versenyezne, ha visszamehetne az időben.

„Különösen szerettem a korai 1970-es éveket, a Forma-1 ugyanis még akkoriban is valami újat jelentett. Akkoriban még nagyon tiszta volt az egész, a versenyzőknek pedig nehezebb volt a dolguk” – idézi Magnussen gondolatait az interjúból az F1i.com. – „Ezzel szemben manapság minden nagyon tökéletes, minden apróságra gondolnak. Meglehetősen biztonságos az egész, de nem mondom azt, hogy ezzel bármi baj lenne. Azonban ennek vannak negatív aspektusai is.”

Reagált arra a napjaink Forma-1-ét érintő kritikákra is, de Magnussen szerint nem feltétlenül a modern környezettel, a glória bevezetésével vagy a további biztonsági normákkal van gond – ő inkább a versenypályák terén csempészne némi izgalmat a versenyzésbe.

dsc_2187.jpg

„Szeretném, ha jobb versenypályáink lennének. Sok nagyszerű pálya van világszerte, amelyek sokkal szórakoztatóbbak. Félreértés ne essék: jelenleg is van néhány nagyon jó pálya a naptárban, de olyanok is akadnak, amelyek távol állnak a legjobbaktól”

– részletezte a dán, aki kifejezetten lelkes lett azután, hogy megkérdezték tőle, hogy szívesen versenyezne-e a nürburgringi pályához tartozó Nordschleifén, más néven a Zöld Pokolban:

„Naná, azonnal ott lennék! Csináljuk!”

Utoljára 1976-ban, a néhány hónappal ezelőtt elhunyt háromszoros világbajnok Niki Lauda balesetének évében látogatott el a 22,8 kilométeres pályára a Forma-1, biztonsági okok miatt pedig nem is lenne lehetséges a visszatérés. „Ó, b****a meg!” – reagált a dán, amikor megtudta.

37ab6171b191475b94e5139c716e9a14.jpg

Viszont ennek ellenére mind a mai napig rendeznek versenyeket a világ egyik legveszélyesebb aszfaltcsíkján: számos endurance-széria mellett még a túraautó-világkupa (WTCR) mezőnye is rendre tiszteletét teszi, idén pedig Michelisz Norbert futamot is tudott nyerni.

Fotó: Haas F1 Team Media, Hungaroring média, Clement Marin / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4915018094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása