WTCR: Michelisz először nyert futamot 2019-ben!
WTCR 2019: Nordschleife - 1. futam

41294d76663dd693d5b73681cd30cb87.jpg

Szinte rajt-cél sikerrel aratta idei első győzelmét a BRC magyar versenyzője, Michelisz Norbert a túraautó-világkupa (WTCR) első nürburgringi futamán.

Magyar szempontból aligha alakulhatott volna az első verseny rajtja a Nürburgring Nordschleifén, ugyanis Michelisz Norbert lerajtolta a második helyről indulva Esteban Guerrierit, és átvette a vezetést! Mögöttük Néstor Girolami is pozíciót veszített a másik Münnich-Hondával; az argentin elé Frédéric Vervisch fért be a Comtoyou Racing Audijával.

Az első kanyarkombinációból nem jött ki sallangmentesen a mezőny: Yvan Muller – törött bal első kerékkel – és a szabadkártyás Antti Buri találta magát a pálya szélén a kijáratnál.

A kisebb kavarodásból Tassi Attila profitált – a KCMG magyar versenyzője a mezőny végéről indult, de a GP-pályáról lehajtva már az eredeti rajthelyét jelentő 21. pozícióban haladt. A Nordschleife-szakasz elején Guerrieri igyekezett tartani a lépést Michelisszel, ahogyan Girolami is tapadt Vervisch-re. Azonban a Döttinger Hohéig Michelisz kényelmesebb előnyre tett szert, és Girolami sem járt sikerrel, hiába a Hondáé a legjobb végsebesség a mezőnyben.

A második kör elején Gordon Shedden és Daniel Haglöf koccantak össze a célegyenes végén. Mindkettőjük számára ez a verseny végét jelentette, ráadásul a többszörös BTCC-bajnok skót a sérült WRT-Audival a pályáról való lehúzódáskor kis híján kiütötte Tassit, de a magyar szerencsére még időben el tudott kerülni egy esetleges nagyobb kontaktot.

S miközben Benjamin Leuchter (SLR-Volkswagen) Yann Ehrlacher (Cyan-Lynk&Co) üldözésével bíbelődött, Girolami a tettek mezejére lépett, ami Vervisch-t illeti: azonban a két versenyző addig-addig lökdöste egymást a hosszú egyenesben, amíg mögéjük nem lopózott Rob Huff a dupla szélárnyék segítségével, aki aztán mindkettőjük mellett elhúzott. A brit így átvette a harmadik helyet, és Girolami támadása is – részben – sikeres volt.

Azonban az utolsó körben a háromszoros világkupa-futamgyőztes újabb hadjáratot indított a dobogó legalsó fokáért: ezúttal sem maradt el a lökdösődés Huff és Girolami között, de utóbbi visszaszerezte a harmadik helyet.

03143bc4ac85f9d60cdcd7e388f7a1f2.jpg

Michelisz pedig egy bombarajttal gyűjtötte be első 2019-es győzelmét a WTCR-ben, két második és két harmadik helyet követően – így a magyar már a második helyen áll az összetettben, 28 pontos hátrányban. A listavezető Guerrieri és Girolami a dobogón, mögöttük Huff, Vervisch, Ehrlacher, Leuchter, Augusto Farfus (BRC-Hyundai), Nicky Catsburg (BRC-Hyundai) és Johan Kristoffersson (SLR-Volkswagen) zártak a TOP-10-ben.

Az utolsó pontokat Thed Björk (Cyan-Lynk&Co), Jean-Karl Vernay (WRT-Audi), Tom Coronel (Comtoyou-Cupra), Niels Langeveld (Comtoyou-Audi) és Mehdi Bennani (SLR-Volkswagen) csípték el. Tassi Attilát a 20. helyen intette le a kockás zászló, míg a négy balesetező mellett még Michelisz csapattársa, Gabriele Tarquini volt az, aki nem jutott el a célig.

Az első futam végeredménye:

wtcr_2019_ger_r1.jpg

Szombaton 11 órától a második, fordított rajtrácsos verseny kerül megrendezésre, amit szintén élőben nézhetünk az Eurosport 1-en.

Fotó: Gregory Lenormand / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6414905698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása