F1: A Red Bullt másolta a Ferrari és a Mercedes

ap-1z9k3czgs2111_news.jpg

Kiakadt a Red Bull motorsportrészlegének tanácsadója, Dr. Helmut Marko a Milton Keynes-i gárda pilótaneveldéjét ért kritikák miatt. A szakember szerint csak azért van kedvezőbb helyzetben a Ferrari és a Mercedes pillanatnyilag, mert róluk koppintották a modellt.

Amióta bejelentették, hogy a Belga Nagydíjtól helyet cserél Alexander Albon és Pierre Gasly, és így a thai-angol pilótának lehetősége adódik arra, hogy az élmenők között is bizonyítson, újra kritikák áradata zúdult a Red Bull utánpótlás-programjára annak szigorúsága és a folyamatos rotálás miatt. Eközben a Ferrari nagyon is jól járt Charles Leclerc-lel, illetve a Mercedesnek is van két ígéretes tehetsége Esteban Ocon és George Russell személyében.

Azonban a Red Bull motorsportos tanácsadója, Dr. Helmut Marko szerint az ellenfelek sikeressége abban rejlik, hogy a fiatal versenyzői programjukat az energiaital-gyártó cégéről másolták.

„Én voltam az első, aki pilótaneveldét létesített ebben a szisztémában. A Ferrari és a Mercedes egyszerűen csak lemásolta az egészet. Viszont büszke vagyok arra, hogy nagyon is jól működik a Red Bull módszere. Elég csak ránézni a Red Bull sikeres versenyzőire”

– mondta Marko az AutoSportWeb hasábjain.

ap-1z9t451q51w11_news.jpg

Ami a Red Bull junior programjában jelenleg uralkodó krízishelyzetet illeti, Marko annyit tett hozzá, hogy a probléma csak átmeneti, fiatal tehetséges mindig akadnak. Elismerte, hogy valamikor majdnem lecsapott egy manapság is aktív Forma-1-es versenyzőre pályafutásának elején, de végül nem szavazott neki bizalmat.

„Egyszer érdeklődtem egy versenyző iránt, aki most is aktív az F1-ben. Azt gondoltam róla, hogy nagyon jó versenyző, ám az egykörös tempója hiányzott. Így azt a döntést hoztam, hogy nem alkalmazom, végül pedig beigazolódott, hogy jól döntöttem akkor. A versenyeken továbbra is jól megy, de csapattársaival szemben rendre alulmarad az időmérő edzéseken. Ez pedig olyan probléma, ami miatt nem tud előrelépni” – mesélte a szakember.

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr915015566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása