DTM: Négyes Audi-siker, negyedjére nyert idén Rast
DTM 2019: Brands Hatch - 2. futam

a1910495_medium.jpg

Nyolcból négy Audi az élen tudott maradni a második futamon Brands Hatch-ben, René Rastot pedig még az elrontott kiállását követően visszazárkózó Nico Müller kései támadási kísérletei sem tudták kibillenteni a ritmusból – eközben a szombati futamot megnyerő Wittmann csak egy ponttal távozott.

A nyolc audis foglalhatta el az első nyolc rajthelyet a német túraautó-bajnokság (DTM) második Brands Hatch-i versenyét megelőzően; a startnál azonban beragadt a pole pozíciós René Rast, így a listavezető előtt el tudott fordulni Loïc Duval a célegyenes végén, de alig fél körrel később a francia visszaengedte az első helyet a 2017-es bajnoknak, majd a bajnoki címért szintén harcban lévő Nico Müller is megelőzte őt.

Rast és Müller kettőse le tudta szakítani magáról az üldözőbolyt, majd a 11. körben egyszerre jöttek ki kerékcserére, ám utóbbi értékes másodperceket hagyott a boxban, miután a bal hátsó kerekét csak nyögvenyelősen tudták rögzíteni a szerelők – így a különbség 9 tizedről majdnem 6 másodpercre nőtt kettejük között! Müller meg is kapta maga elé Duvalt, de a francia ezúttal is előzékenynek bizonyult, figyelve a bajnokság állására.

Valamivel félidő után előbb a sárga zászló, majd a lassú zóna lépett életbe néhány perc erejéig, ugyanis a célvonalnál Joel Eriksson alatt megállt a BMW, valamivel később pedig Pietro Fittipaldi élt meg meredek másodperceket keresztül sodródva az 1-es kanyarnál található sóderágyon – a svéd számára egyértelműen véget ért a verseny, a brazil WRT-s viszont folytatni tudta a körözést.

Philipp Eng kezdett el borzasztóan erős tempót diktálni a verseny utolsó harmadában: előbb Mike Rockenfeller mellé vetődött be a BMW-vel, aztán Duvalt helyezte nyomás alá az osztrák versenyző – a kétszeres dobogóssal azonban már jobban meggyűlt a baja. Annyira, hiába értek össze többször is, nem járt sikerrel Eng.

dtm-1565534401.jpg

A hajrába megérkezve pedig mindössze néhány tized választotta el egymástól Rastot és Müllert, de végül a német idei negyedik győzelmével végződött az 55 perces plusz 1 körös futam. Müller lett a második, Frijns a harmadik. Duval biztosította be az Audinak a négyes győzelmet, mögötte a legjobb BMW-sként végző Eng és Rockenfeller értek célba.

Miután az utolsó körökben megpördült Jonathan Aberdein az Audival, a hetedik a szintén újonc honfitársáé, Sheldon van der Lindéé lett, aki mögött két Aston Martin futott be, a volánnál Daniel Juncadellával és Jake Dennisszel. Az utolsó pontot a szombaton győzedelmeskedő Marco Wittmann csípte el.

Rast előnye így már utcahossznyi az egyéni kiírásban: 37 ponttal előzi Müllert és 59-cel Wittmannt. Még három hétvége van hátra a 2019-es szezonból, a soron következő állomás a Lausitzring lesz, ahová két hét múlva látogat el a mezőny.

A második verseny végeredménye IDE kattintva érhető el.

Fotó: Michael Kunkel / Audi Communications Motorsport, DTM Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7015005028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása