W Series: Őrült befutó után kanadai siker a kísérleti versenyen
W Series 2019: Assen - 2. futam

onz0747.jpg

Mindössze három ezredmásodperc döntött a győzelem sorsáról a W Series bajnokságon kívül, fordított rajtrácsos futamán, amin végül rajt-cél győzelmet tudott aratni az idáig nullpontos Megan Gilkes. A szombati futamgyőztes hajszállal maradt le a dobogóról, a bajnoki éllovas pedig a mezőny végéről lett nyolcadik.

Ahogyan azt előzetesen bejelentették, egy második, fordított rajtrácsos versenyt is rendeztek Assenben kísérleti jelleggel – a rajtsorrend kialakításához a bajnoki pontállást vették alapul, vagyis az első sorból az egyaránt nulla ponttal rendelkező Megan Gilkes és Sarah Bovy, az utolsóból pedig a végső győzelem legfőbb várományosai, Beitske Visser és Jamie Chadwick várhatták a piros lámpák kialvását.

W Series on Twitter

Hands-up if you need to see a slow-mo of today's photo finish. #WSeries �‍♀️ https://t.co/8A6MncEN0V

Két alkalommal is pályára kellett rendelni a biztonsági autót a 30 perces sprintverseny folyamán, előbb Shea Holbrook és a 4. helyről rajtoló Keszthelyi Vivien megforgása, majd Bovy és Gosia Rdest koccanása miatt. Ennek ellenére Gilkes végig tartotta a vezető pozícióját, ám korántsem volt biztos, hogy ki is tart a leintésig a kanadai: az utolsó körbe megérkezve még másik hét versenyzőtársa szorongatta őt, végül a célvonalnál csak 3 ezredmásodperccel előzte a 17. rajtkockából felzárkózó Alice Powellt.

onz1112.jpg

A dobogó legalsó fokára az amerikai Sabre Cook állhatott fel, a szombati versenyt megnyerő és a 15. pozícióból előre kapaszkodó Emma Kimiläinen, valamint Jessica Hawkins előtt. Chadwicket a nyolcadik helyen, Tasmin Pepper és Naomi Schiff mögött intették le, az első tíz sorrendjét pedig Vicky Piria és Sarah Moore egészítették ki. A pontverseny 3. helyén álló Marta García és Visser csak a 13., illetve a 14. helyen ért célba, míg Keszthelyi a 17. pozícióban futott be.

Augusztus 11-én, a nagy-britanniai Brands Hatchben zárult a W Series első idénye, ahol a bajnoki cím mellett nem kevesebb mint 500 ezer dollár lesz a tét.

A tét nélküli, második asseni verseny végeredménye:

null

null

Fotó: W Series Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8914973640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása