Kísérleti versenyt rendez a W Series Hollandiában

w6i1980.jpg

A női formulaautós-bajnokság szervezői bejelentették, hogy az első szezon versenynaptára egy, a pontverseny szempontjából jelentéktelen futammal bővül. Természetesen szó nincs arról, hogy holmi dzsemborit rendeznének – a jövő szempontjából igenis lesz jelentősége annak, hogy a következő hónapban a W Series nem csak egy versenyt fut Assenben.

Eredetileg még három verseny várt volna még a W Series mezőnyére, viszont a minap megerősítették, hogy Assenben, a szezon utolsó előtti állomásán nem ér véget a munka a szombat délutáni versennyel. Ugyanis vasárnap rendeznek egy úgymond kísérleti futamot, aminek a lényege az lesz, hogy teszteljék, hogyan működne egy fordított rajtrácsos verseny a sorozatban.

A rajtsorrendet a szombati verseny végeredménye alapján fordítanák meg, viszont ezen a futamon nem fognak pontokat osztani, vagyis nem számít bele a bajnoki összesítésbe. További részleteket az extra futamról majd a későbbiekben közölnek.

Ami a bajnokságot illeti, féltávnál a Williams F1-es csapatának frissen igazolt fejlesztőversenyzője, Jamie Chadwick áll a pontverseny révén, miután Hockenheimben és Misanóban nyert, Zolderben pedig másodikként ért célba. A britet Beitske Visser követi a második helyen, 13 pontos lemaradásban, a holland ugyanis Belgiumban állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

A bajnokság egyetlen magyar érdekeltsége, Keszthelyi Vivien – aki amúgy a széria hivatalos tesztpilótája, de Emma Kimiläinen lábadozása miatt az előző két verseny rajthoz állhatott – a 14. helyen áll, köszönhetően az olaszországi pontszerzésnek.

Fotó: W Series Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3814917504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása