F4: Hajmeresztő bukások és a Ferrari-junior mázlija
Olasz F4 2019: Hungaroring - 2-3. futam

img_0073.JPG

Több nagyobb baleset is tarkította az olasz Forma-4-es bajnokság második és harmadik hungaroringi futamát, amelyek közül kettő különösen borzolta a kedélyeket. Gianluca Petecof – még ha irdatlan nagy szerencsével is, de – továbbra is utcahosszal vezeti a tabellát.

Dennis Hauger szombati sikerét követően a vasárnapi első versenyt is a pole-ból kezdhette meg. A Van Amersfoort Racing norvégja jó rajtot fogott, így nem hagyott helyzetet a Bhaitech Srl orosz pilótájának, Mikhael Belovnak, valamint a premás Paul Aronnak. Mindeközben a rajtrácson ragadt a 13. rajtkockából induló Jesse Salmenautio, de szerencsére senki sem találta el hátulról.

Italian F4 Championship 2019. Race 2 Hungaroring. Start Lorenzo Ferrari Hard Crash Red Flag

Official Website: http://www.f4championship.com/

Azonban – ennek ellenére – még az első szektor végéig sem tartott a verseny, máris előkerült a piros  zászló. A 21. helyről rajtoló Lorenzo Ferrari fúródott bele a falba a 3-as kanyar bukóterében.

A lassításból kiderült, hogy az Antonelli Motorsport olasz versenyzője ráfutott hátulról Daniel Vebster autójára, így az övé a levegő emelkedett, majd lassítás nélkül csapódott neki a gumikorlátnak.

Fotó: Kováts Levente

Sokáig tartott a kényszerszünet, ugyanis a beavatkozóknak nagyon óvatosan kellett kiemelniük az autóból a 17 esztendős olaszt, akit – mint az később kiderült – gerincsérüléssel szállították kórházba mentőhelikopterrel.

Az újraindításnál is meg tudta tartani a vezetést Hauger, még az újabb biztonsági autós fázist követően is, amit Alessandro Famularo (Prema) és Roy Lucas Allecco (Van Amersfoort Racing) balesete miatt rendelt el a versenyirányítás.

kmb_2301.jpg

Fotó: Kacskovics Mihály Béla

Hauger 1,7 másodperccel előzte Belovot a befutónál, Aron pedig megőrizte a harmadik helyét bajnoki éllovasa, Gianluca Petecof, valamint a jenzeres Jonny Edgar előtt.

„Minden nagyon jól működött, tökéletes időmérővel és két győzelemmel zártam, többet nem is kérhetnék. Az alacsonyabb hőmérsékletek mellett máshogyan működött a motor ugyan, de a teljesítményt összességében nem befolyásolta. Nagyszerű munkát végeztünk a csapattal, így azt gondolom, a következő pályákon innen folytathatjuk”

– nyilatkozta Hauger a leintés után.

A második futam végeredménye:

null

null

Italian F4 Championship 2019. Race 3 Hungaroring. Axel Gnos Big Crash Flip Red Flag

Official Website: http://www.f4championship.com/

Gianluca Petecof indulhatott Hauger mellől az utolsó versenyen, de beragadt a rajtnál a brazil, visszaesve a mezőny közepébe. Nem sokkal később viszont vissza kellett lőni a rajtot, mivel

a célegyenes végén Axel Gnos összeakadt Nico Göhlerrel – a 21 éves svájci autója a kontakt után többször is megfordult a tengelye körül, majd fejjel lefelé állt meg a gumifalnál.

A Jenzer Motorsport pilótáját sokáig nem tudták kiszedni a roncsból, de azt hamar megtudhattuk, hogy rendben van, könnyebb kézsérülésekkel megúszta a bukást. A BWT Mücke Motorsport németjét eközben 10 másodperces stop&go-val büntették.

Fotó: Kacskovics Mihály Béla, Kováts Levente

20 perc csúszással pedig jött az új rajt. Hauger jól reagált a lámpák kialvására, de aztán visszafulladt az autója, így Petecof simán meg tudta előzni őt. Mögöttük nagy volt a csata a harmadik helyért, de a vonatot vezető Belov egyszer csak hibázott az 1-es kanyarban, amivel elvesztek a dobogós esélyei.

Italian F4 Championship 2019. Race 3 Hungaroring. Andrea Rosso & Emilio Cipriani Crash

Official Website: http://www.f4championship.com/

Emilio Cipriani és Andrea Rosso egészen érthetetlen módon „találtak egymásra” a 2-es kanyar előtt. Mindketten a falban kötöttek ki, de szerencsére sérülés nélkül megúszták az ütközést – mindenesetre pályára lépett a biztonsági autó, újra, 10 perccel a leintés előtt.

kmb_2415.jpg

Fotó: Kacskovics Mihály Béla

Az utolsó körökben a leszakadó csapadékmennyiség nehezítette meg a versenyzők dolgát, végül Petecof meg tudta akadályozni, hogy Hauger tökéletes hétvégét zárjon, így még mindig 43 pontos előnnyel rendelkezik a Ferrari-akadémista a bajnokság élén. A harmadik helyen Ido Cohen, a Van Amersfoort Racing izraeli versenyzője futott be.

Az utolsó métereket sem úszta meg a mezőny baleset nélkül: a 14-es, utolsó kanyarban Paul Aronnak és Jesse Salmenautiónak nem sikerült megérteniük egymást, így a gumifalban végezték.

Italian F4 Championship 2019. Race 3 Hungaroring. Finish Paul Aron & Jesse Salmenautio Big Crash

Official Website: http://www.f4championship.com/

 

A harmadik futam végeredménye:

null

null

Június 12-14. között, a Red Bull Ringen folytatódik a szezon az olasz F4 számára.

Nyitókép: Kováts Levente

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1214932630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása