F1: Japánba küldi új üdvöskéjét a Red Bull

ap-1zsp8t65s1w12_news.jpg

Ahogyan az várható volt, a Red Bull új juniorja váltja a kegyvesztettet, vagyis Patricio O’Ward Dan Ticktumot a Super Formulában a Team Mugen felállásában.

Az IndyCarban versenyző O’Ward májusban lett tagja a Red Bull tehetségkutató programjának, azonban anyagi okok miatt lehet, hogy Amerikában már nem látjuk versenyezni. Viszont a héten új kapuk nyíltak meg a mexikói előtt, mert az energiaital-gyártó elengedte Dan Ticktum kezét, miután a brit teljesítménye 2019-ben csalódást keltő volt.

„Ezen a szinten már nagyon magasak az elvárások. Dan sajnos nem tudott olyan sikereket elérni, amilyenekben reménykedtünk”

– nyilatkozta Ticktum menesztése kapcsán a Red Bull tanácsadója, Dr. Helmut Marko.

Vasárnap délelőtt bejelentették, hogy O’Ward veszi át Ticktum helyét a Super Formula hátralévő négy versenyén, Tomoki Nojiri csapattársa lesz a Team Mugen alakulatánál.

ap-1zsp5brdh1w11_news.jpg

„Dr. Helmut Marko azt mondta, hogy szeretné, ha részt vennék a Super Formula hátralévő fordulóin Japánban, és amennyiben lehetséges, szeretne nekem minél több Forma-2-es indulást biztosítani nekem. Ez egy óriási lehetőség nyilvánvaló módon, nagyon izgatott vagyok, bár tisztában vagyok vele, hogy nagy kihívásnak nézek elébe.

Nem ismerem a pályákat és az autót sem Japánban, ahogyan az volt ezen a hétvégén is, de azt hiszem, egy-egy hétvégén így több időt tudok a pályán tölteni. Kint teljesen más a kultúra és a kommunikáció, viszont nagyon magas a bajnokság nívója, ami fantasztikus esélyt ad nekem arra, hogy tanuljak és fejlődjek”

– mondta a lehetőségről O’Ward.

A 20 éves mexikói ezen a hétvégén mutatkozott be a Forma-2-ben, a Red Bull Ring-i versenyeket az utolsó, valamint a 15. helyen fejezte be. Egyelőre nem tudni, hogy viszontlátjuk-e még O’Wardot a Forma-1 előszobájában idén. Az viszont biztos, hogy a Forma-2 és a Super Formula naptára már csak egyszer ütközik a szezonban, mégpedig szeptember végén, amikor az előbbi széria Oroszországba látogat el.

Fotó: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7914918868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása