F1 - VETTEL ULTIMÁTUMOT ADOTT A FERRARINAK

190030_azerb_1.jpg

A négyszeres világbajnok szerint vagy összekapja magát a nyári szünetig a Ferrari, vagy az idei Forma-1-es bajnoki címről szövögetett álmok, remények is szerte fognak foszlani.

Még csak hat versenyen van túl a Forma-1 mezőnye a 21-ből, máris tetemesnek mondható a Mercedes fölénye, vagy inkább a többieknek a hátránya: Sebastian Vettel az egyéni kiírás 3. helyén 55 ponttal van elmaradva a listavezető Lewis Hamiltontól, míg a brackley-i együttes és a Ferrari között a különbség a konstruktőri bajnokságban 118 egységre rúg.

A hibridérát uraló manufaktúra minden eddiginél dominánsabban kezdte a 2019-es szezont, ugyanis az Ausztrál, a Bahreini, a Kínai, az Azeri, a Spanyol és a Monacói Nagydíj is ezüst diadalt hozott, ráadásul az első öt helyszínen kettős győzelem formájában.

Eközben a Ferrari legjobb eredményének egyetlenegy 2. hely számít, amit Sebastian Vettel szerzett az első futamon, és amiben közrejátszott Valtteri Bottas boxutcai slamasztikája, illetve Max Verstappen utólagos időbüntetése.

„Nem gondolom, hogy ehhez géniusznak kell lenni, de azt gondolom, hogy legkésőbb nyáron vissza kell térnünk a versenybe. Oké, már most nyár van, úgy értem, hogy a nyári szünetig nagyon-nagyon jó formába kellene rázódnunk ahhoz, hogy a szezon második felében még megfordíthassuk az állást”

– nyilatkozta Vettel Kanadában a Ferrari helyzetét illetően, majd a következő gondolatokat idézte a némettől a Motorsport.com:

„Nem vagyok túlságosan frusztrált. Lépésről-lépésre haladunk, folyamatosan dolgozunk. Úgy vélem, már értjük, mire van szüksége az autónak. Vannak, amiket rövidesen meg tudunk oldani, de várható, hogy bizonyos dolgokat csak hosszabb távon. Szerintem nagyon gyorsan, ezekben a hetekben látni fogjuk, hogyan is állunk.”

A Ferrari többek között azon dolgozik, hogy különféle aerodinamikai megoldásokkal tudjon még jobb teljesítményt kipréselni az SF90-esből. Az olasz csapatnál korábban már leszögezték, hogy a további fejlesztések során nem fogják alapjaiban megváltoztatni az autót, mert el akarják kerülni annak eshetőségét, hogy 2020-ban megismétlődjenek az idei hibák.

Vettel egyértelműen tagadta is azt a feltevést, hogy a Ferrarinál elengedték már az idei bajnokságot:

„Természetesen nem sikerült úgy kezdenünk ezt az évet, ahogyan azt akartuk, mindazonáltal úgy vélem, sikerült néhány értékes pontot gyűjtenünk. A következő versenyek rendkívül fontosak lesznek számunkra, mert megpróbálunk majd visszatérni az élre. Ha sikerül nehéz pillanatokat okozni a Mercedesnek, lesz okunk a bizakodásra.”

190024_cina.jpg

„Egyelőre viszont egyértelműen a Mercedes mögött állunk, és eléggé nagy a különbség. Muszáj lesz ezt lefaragnunk, és előre törnünk, ellenkező esetben nehéz lesz megfordítani az állást”

– tette hozzá.

Vettelt a csütörtöki médianapon Montrealban a visszavonulását pedzegető pletykákról is kérdezték – 2010, 2011, 2012 és 2013 világbajnoka ismét leszögezte, hogy sosem mondott ilyet:

„Soha nem mondtam ilyet, nem tudom, honnan szedték ezeket a pletykákat. Úgy gondolom, majd befejezem akkor, amikor be akarom fejezni, ahogyan a csapat is kirúghat bármikor. Viszont én boldog vagyok a csapatnál, remélem, az érzés kölcsönös. [Sikerre – szerk.] éhes vagyok, és úgy érzem, küldetésem van még itt, hogy nyerhessek. Ez az egy dolog, ami igazán számít nekem, hogy nyerjek a Ferrarival, és ezért is dolgozom.”

Fotó: Ferrari Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3214883944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása