INDYCAR - 2020-BAN ALIGHA VÁLLAL TELJES SZEZONT A MCLAREN

d69svuxwkaim1tm.jpg

Az Indy 500-on elszenvedett bukást követően úgy néz ki, vár még a McLaren azzal, hogy teljes szezonra szóló IndyCar-programra adja a fejét.

Mint az ismeretes, katasztrófába fulladt a McLaren második, önálló csapatként pedig az első indianapolisi szereplése: egyrészt a csapatot a kezdetektől fogva nem kímélte a technika ördöge, másrészt Fernando Alonso balesete után pedig egy teljes napnyi tesztelést el is buktak a wokingiak. Mindezt ráadásul 48 órával az időmérő edzés előtt, így egy hajszál híján ugyan, de a spanyol nem tudta kvalifikálni magát a 33 fős mezőnybe a #66-os Dallara-Chevrolet-vel.

A kálvária gyorsan észhez térítette viszont a csapatot, mivel Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója úgy gondolja már, hogy előbb meg kell érteniük azt, hogyan kell jól összerakni egy Indy 500-as időszakot, mielőtt nagyobb fába vágnák a fejszéjüket.

„Úgy gondolom, eléggé valószínűtlen, hogy jövőre teljes szezont futunk az IndyCarban. Noha nagyon lelkes vagyok az IndyCar iránt, adott, hogy hol vagyunk pillanatnyilag a Forma-1-ben, ahogyan az is, hogy éppen csak túl vagyunk az Indy 500-on. Természetesen szeretnénk visszatérni Indy-be, méghozzá a megfelelő módon. Ez lenne a következő lépés ahelyett, hogy a teljesen beleugranánk az egésznek a közepében. Szóval, úgy látom, vajmi kevés esély van arra, hogy 2020-ban teljes szezont menjünk az IndyCarban”

– idézi a RACER Brown szavait. A vezérigazgató emellett még azt a lehetőséget is kizárta, hogy idén visszatérjenek adott esetben egy-két futam erejéig a tengerentúli sorozatba annak dacára, hogy az autó is rendelkezésre áll és Alonso is szabad. Brown ehelyett inkább a következő év kapcsán gondolkodik hasonlóban:

„Felkészülésképpen lehet, hogy indulnánk néhány futamon jövőre az Indy 500 előtt? Persze, ez olyasvalami, amiről már beszéltünk, úgyhogy átgondoljuk. Az idei versenyre hónapokon át készültünk, mégis a csütörtöki nap, ami a boxkiállások gyakorlásáról szólt, kimaradt, így a kerékcseréket nem gyakoroltuk, ami hiányérzetet keltett bennünk. Emellett még nem tanultuk az autó beállítását sem. De erre határozottan nem z idei évben kerülne sor, de ha visszatérünk Indy-be, akkor egy-két verseny jól jöhet előtte.”

A McLaren indianapolisi fiaskója Alonso terveit is keresztül húzhatta, mert így esélye sem volt arra, hogy a Tripla Korona bebiztosításához megszerezze az Indy 500-as sikert a Monacói Nagydíjon, valamint a Le Mans-i 24 óráson aratott győzelmei mellé. A spanyol ráadásul még arról sem adott számot, hogy egyáltalán a WEC-szuperszezon után mit akar csinálni. Viszont Brown leszögezte, hogy a nagymúltú istálló amerikai tervei függetlenek attól, hogy Alonso velük tart-e, vagy sem – ám egyelőre mással még nem tárgyaltak.

„Senkit sem akarok félrevezetni, ezért még senkivel sem beszéltem. Idén közel kerültünk a teljes szezonos induláshoz, és ennek tudatában már folytattam megbeszéléseket. Most viszont, hogy eléggé valószínűtlen egyelőre ez az egész, nem akarok senkit sem szédíteni”

– zárta rövidre a kérdést Brown.

Fotó: McLaren Indy / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1114871566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása