F1 - OROSZ KÉZBE KERÜLHET A WILLIAMS?

d4gdiaewwaaqab3.jpg

Olasz sajtóértesülések szerint a Forma-2-ben versenyző Nikita Mazepin édesapja a Force India után újabb F1-es csapatot szemelt ki magának. Állítólag Kínában az orosz üzletember már az első egyeztetéseket is lebonyolította a Williamsszel.

Egyre sötétebb felhők gyülekeznek a Williams háza táján: a grove-i istálló 2017 óta mélyrepülésben, idén pedig eljutott a mélypontra az egykori patinás márka. Eleve késve kezdte meg a felkészülést a csapat új versenyzőivel, Robert Kubicával és George Russell-lel, ugyanis csúsztak az FW42-es karosszériájával, így annyira nem meglepő, hogy a lengyelnek és a britnek esélye sincs elmozdulni a mezőny végéről.

Több baljós pletyka is napvilágot látott az előző hetek folyamán, például annak kapcsán, hogy a gyengélkedés első áldozata a Williams technikai igazgatója, Paddy Lowe lehet, de sokan már Claire Williams csapatvezetői képességeit is megkérdőjelezték…

A motorsport.com olasz kiadása pedig már úgy értesült, hogy hamarosan orosz többségi tulajdonosa lehet a brit csapatnak, ugyanis Nikita Mazepin édesapja, az Uralchem elnökeként milliárdos Dmitrij már be is jelentkezett a többségi tulajdonrészért a Williams vezetőségénél egy hónappal ezelőtt, Kínában pedig már az első beszélgetések.

_r3i4070.jpg

Ez pedig akár az F2-ben versenyző ifjú orosz pilóta F1-es debütálását is eredményezheti. Mazepin ennek megfelelően komoly programot teljesít 2019-ben: a Forma-2-es szereplés mellett több helyszínen tesztelni fog a Mercedes 2017-es autójával.

Nem a mostani az első alkalom, amikor Mazepinék érdeklődnek egy Forma-1-es csapat iránt: az oroszok tavaly a Force Indiát nézték ki maguknak, de Silverstone-ban végül Lance Stroll édesapja, Lawrence lett a befutó.

Az egész sagában a legmeglepőbb fejlemény idáig az, hogy a Williams profittal zárta a 2018-as évet. Jacques Villeneuve, 1997 Forma-1-es világbajnoka emiatt nyíltan kritizálta is korábbi munkaadóját: ő azt látja ugyanis, hogy Grove-ban emiatt már nem is tartják szem előtt a versenyzést.

Fotó: ROKiT Williams Racing / Twitter, FIA Formula 2 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5414773700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása