F1 - SOKKOLTA VETTELT CHARLIE WHITING HALÁLA

charlie_whiting_f1_grand_prix_bahrain_previews_igxymcxk9iyx.jpg

Szerdán még az FIA F1-es versenyigazgatójával együtt volt pályabejáráson, másnap pedig már tragédiájáról értesült – Sebastian Vettelt sokkolta Charlie Whiting halála.

Charlie Whiting halálhíre sokkolta a komplett autósportos társadalmat, köztük Sebastian Vettelt is – a Ferrari német versenyzője különösen sokként érték a megdöbbentő fejlemények, ugyanis szerdán még együtt járták be a melbourne-i aszfaltcsíkot.

„Azt hiszem, annyira sokkolva éreztem magamat akkor, mint amennyire mindnyájan sokkos állapotban vagyunk itt most, főleg úgy, hogy tegnap, a pályabejáráson az első néhány kanyart még együtt tettük meg, miközben beszélgettünk. Még felfogni is nehéz azt, hogy valaki nincs többé”

– idézi a motorsport.com a négyszeres világbajnok szavait az Ausztrál Nagydíjat megelőző sajtótájékoztatóról, amelyen egyébként Lewis Hamilton, Daniel Ricciardo, Max Verstappen és Robert Kubica is részt vett.

Thomas Maher on Twitter

A picture of Charlie Whiting, taken just yesterday as he spoke with Sebastian Vettel at the circuit. He'll be sadly missed. #F1 #AusGP Image: @octanephotos

„Már hosszú ideje ismertem, és ő volt a mi emberünk, a versenyzők embere. Vannak a szabályok, és vagyunk mi, ő pedig a kettő között állt. Bármikor kérdezhetett tőle bárki bármit, mindig nyitva állt az ajtaja mindenki számára. Versenyző volt, és egy igazán rendes személy”

– tette hozzá Vettel.

A német versenyző gondolatait a Williams színeiben, több mint 8 év kihagyás után visszatért Robert Kubica kiegészítette – a lengyel elárulta, hogy ő is akkor lépett pályára szerdán, amikor Vettel és Whiting, utóbbihoz még kérdése is lett volna, de nem akarta megzavarni kettejük diskurzusát:

„Ez egy nagyon nehéz pillanat. Tegnap láttam, hogy Sebastian Charlie-val sétál a pályán. Úgy voltam vele, hogy nem zavarom meg őket, mert úgy is találkozom még Charlie-val a pénteki versenyzői eligazításon. Erre viszont már nem fog sor kerülni, ami roppant szomorú. Ő ugyanis egy ikon volt a Forma-1-ben, de nem csak a Forma-1-ben. Ő, ahogyan Sebastian is mondta, egy versenyző volt, aki mindig mindent a szabályokon belül tartott. Olyan ember volt, akiben mindig meg lehetett bízni.”

„Hatalmas sokk volt számomra, ugyanis amikor Genfben vele töltöttem egy napot, sok mindenről jókat beszélgettünk. Amikor távoztam onnan, azt mondtam neki, hogy »viszlát Ausztráliában egy újabb versenyszezonra!«. Erre itt ez a hír, egészen hihetetlen… Még csak 66 éves volt”

– mondta Verstappen, utalva a Formula-E svájci ePrix-jén töltött közmunkájára.

„Ebből is látszik, hogy minden napot meg kell becsülni, minden reggelt, minden felkelést, és élvezni kell az életet. És ez nem csak a Forma-1-re, hanem általánosan az életre is vonatkozik. Jelenleg az a legfontosabb, hogy gondolataink a családjával, a barátaival és a közeli hozzátartozókkal legyenek”

– zárta gondolatait a Red Bull holland versenyzője.

„Hihetetlen sokként ért ez a szomorú hír. Gondolataim és imáim a családjával vannak. A sport alapkövének számított mindazzal, amit tett érte, ahogyan Toto [Wolff, a Mercedes csapatfőnöke – szerk.] is mondta. Ikonikus figura volt a sportvilágban, nyugodjék békében”

– nyilatkozta Whiting halálhíre kapcsán Lewis Hamilton, a regnáló F1-es világbajnok.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4014688690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása