F1 - HASZNOSNAK ÉREZTE A KÖZMUNKÁT VERSTAPPEN

ap-1xf99r3un1w11_hires_jpeg_24bit_rgb.jpg

A Red Bull F1-es pilótája, Max Verstappen a Formula-E marokkói versenyén eltöltött közösségi szolgálata kapcsán lenyilatkozta, hogy konstruktív napot zárt, ráadásul még az elektromos széria is közelebb került a szívéhez.

Ahogyan arról már beszámoltunk, kétnapos közmunkára ítélte a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Max Verstappent, amiért a tavalyi Brazil Nagydíj utáni mérlegelésen dulakodni kezdett Esteban Oconnal azt követően, hogy a francia elütötte őt a futamgyőzelemtől. Sokáig kérdéses volt, hogy milyen formában kell teljesítenie ezt a Red Bull pilótájának, viszont pénteken este fény derült arra, hogy az egyik napon a stewardok, többek között az ex-F1-es pilóta Vitantonio Liuzzi munkáját kell segítenie és figyelnie a marokkói Formula-E-hétvégén.

#MsportXtra on Twitter

ABBFormulaE Max Verstappen serving his punishment by attending the #MarrakeshEPrix helping out the stewards. So kids, you have to be on your best behaviour or else you'll be send to a FormulaE weekend. ;) #MsportXtra

„Érdekes volt a másik oldalról látni a dolgokat, hiszen normál esetben nem tölt el az ember egy teljes napot a versenybírókkal. Mindenki a maga dolgát végzi egy hétvégén, és jó igazán látni, hogy mi vezet ezen fontos döntések meghozatalához. Néha egy döntés talán nem túl szép, de szükséges, ahogyan a szabályok betartása is. Azt gondolom, jó olyan dolgokat megtapasztalni a versenyzés világában, amik nem csak az autóban ülve történnek. Az itt töltött idő és ez a fajta munka konstruktív volt számomra” – nyilatkozta az FIA hivatalos közleményében a többszörös nagydíjgyőztes holland.

Verstappen először tette tiszteletét az öt évvel ezelőtt elrajtolt Formula-E paddockjában, de a közeli tanulmányozás felkeltette az érdeklődését a bajnokság iránt: „Természetesen a tévében mindig is követtem a Formula-E-t, de a paddockban még sosem jártam, így nagyon élveztem ezt a napot. Először is ez egy remek verseny volt. Egyértelműen fejlődik a bajnokság, nagyon sok itt a gyártó, úgyhogy szerintem menő” – zárta gondolatait a 21 éves pilóta.

AS Motor on Twitter

@Verstappen cumplió con la @fia en el #MarrakeshEPrix de la #FormulaE : "Ha sido constructivo para mí" https://t.co/e8weNNOTq2 @FIAFormulaE @redbullracing

Egyelőre még nem tudni, hogy miképpen kell letöltenie a második napját Verstappennek.

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9814560242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása