F1 - KIDERÜLT, MILYEN FORMÁBAN KELL VERSTAPPENNEK TELJESÍTENIE A KÖZMUNKÁT

max_verstappen_european_best_pictures_day_mqnec_lqefx.jpg

A Red Bull versenyzőjének a tavalyi Brazil Nagydíj leintését követően tanúsított, sportemberhez nem méltó viselkedéséért „büntetésből” a Formula-E következő versenyén, a Marokkói ePrix-n kell segítenie az FIA munkáját.

Mint az ismeretes, az interlagosi F1-es versenyen elszabadultak az indulatok, aminek a kiindulópontja Max Verstappen és Esteban Ocon ütközése volt, aminek során a Racing Point Force India pilótája lekörözöttként forgatta egykori F3-as riválisát, aki ezzel elveszítette a győzelmet, ami így Lewis Hamilton ölébe hullott. Azonban az összetűzés a kontakton és a feszültséggel átitatott rádiókommunikáción túl, a kockás zászló után, a mérlegelésnél is folytatódott: történt ugyanis, hogy a Red Bull-versenyző nekiesett Oconnak, aki állítása szerint provokálta őt.

Mindkét incidens egyhamar a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) látókörébe került: Ocont ütközés okozásáért még a verseny folyamán egy 10 másodperces Stop&Go-büntetéssel sújtották, míg Verstappent kétnapos közmunkára ítéltek, amit a hollandnak hat hónapon belül kell letöltenie.

Idáig nem lehetett tudni pontosan, hogy ezt a büntetést Max Verstappennek milyen formában kell letöltenie, az e-racing365.com a Formula-E ötödik szezonjának második versenyének, a Marokkói ePrix-nek helyszínén tartózkodó újságírója kiszúrta, hogy jelen van a Forma-1 történetének valaha volt legfiatalabb győztese.

Kiderült, hogy marokkói látogatás összefüggésben van a közmunkával, ugyanis ezen a hétvégén az FIA-nak kell segítenie a versenyirányítói szobában, ahol ezen a korábbi F1-es pilóta, Vitantonio Liuzzi tölt be versenybírói posztot. Az még kérdéses, hogy a második napot hogyan kell „törlesztenie” Verstappennek.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5314557078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása