F3 - PONTSZERZÉSSEL ZÁRTA ÁZSIAI KIRUCCANÁSÁT KESZTHELYI VIVIEN

vivienkeszthelyi_f3asianchampionship_winterseries_event3_endofseason_1.jpg

Egy második sepangi fordulóval zárult az ázsiai Forma-3-as bajnokság téli szériája, ami hullámvölgyszerűen alakult a mezőny egyetlen magyar indulója, Keszthelyi Vivien számára – a debreceni születésű pilótahölgy hétvégéjét többek között egy hátborzongató baleset is tarkította, de végül sikerült pontszerzéssel távoznia Ázsiából.

A korábbi sikertelenségi szériát követően már nem utazott el másodjára Sepangba a Red Bull juniorja, az idén a japán Super Formulában versenyző Daniel Ticktum, valamint David Schumacher, így a rajtrácson Keszthelyi Vivien maradt az egyetlen igazán ismerős név.

vivienkeszthelyi_f3asianchampionship_winterseries_event3_endofseason_4.JPG

A BlackArts Racing autóját terelgető magyar pilótahölgy nem éppen egy egyszerű hétvégén van túl, ugyanis hiába rajtol jól az első futamon, az utolsó futamokra benevezett újdonsült csapattársa, Joey Alders a 6-os kanyarban becsukta előtte az ajtót, összeakadtak, aminek következtében Keszthelyi megforgott. A pörgő utat pedig Tairoku Yamaguchi már nem tudta elkerülni, így viszonylag nagy tempóval csapódott bele a #7-es rajtszámú Tatuus F318-ba.

Személyi sérülés szerencsére nem történt, ellenben a két versenyző autója látott már szebb napokat is. Ugyan a baleset a közvetítésben csak a másodperc töredékéig volt látható, s később sem láthattuk felvételről, miután úgy tűnik, hogy az ázsiai kollégáknak nem a visszajátszás a kedvenc műfajuk. Azonban a sérült autók képernyőre kerültek, valamint a versenyző YouTube-csatornája is feltöltöttek egy videót, melynek tanúsága szerint a BlackArts Racing mindössze 2 óra alatt, csodával határos módon rakta össze Keszthelyi versenygépét.

keszthelyi-azsiai-f3-teli-baleset-sepang.jpg

Így végezte Keszthelyi Vivien autója az első futamon. | Fotó: képernyőkép a közvetítésből

F3 Asian Winter Series Round 3 Malaysia Race 7 Saturday

Uploaded by F3 Asian Championship Certified by FIA on 2019-02-23.

15:15-től látható a baleset.

Rebuilding Vivien Keszthelyi's Car after Race 7 in the F3 Asian Championship Winter Series

The 18-year-old Hungarian pilot had an accident in Race 7 of the F3 Asian Championship Winter Series, but BlackArts Racing managed to rebuild her car in just 2 hours. #V #7 #F3 #BlackArtsRacing

Videón, ahogy a BlackArts Racing szinte rekordidő alatt rakta össze Keszthelyi autóját.

„Az első versenyen bekövetkezett ütközés része az autósportnak, bármikor megtörténhet egy versenybaleset, aminek kimenetele nem befolyásolható. Valószínűleg Joey nem látta, hogy  ilyen közel vagyok mellette, különben nem vette volna olyannyira szűkre a kanyart, hogy nem hagy helyet. A becsapódás után csak arra tudtam gondolni, hogy a másik szenvedő fél jól van-e, de hála az égnek mindketten karcolások nélkül tértünk vissza a boxutcába. A következő verseny előtt még kétséges volt, hogy egyáltalán rajthoz tudok-e állni, de a csapat végül emberfeletti  teljesítménnyel újjáépítette az autót. Rendkívüli munka volt, minden tiszteletem az övék” – idézi Vivien gondolatait az első futamról a VRS Sport sajtóközleménye.

A második verseny Keszthelyinek a BlackArts Racing szerelőinek villámkezűsége ellenére kvázi egy teszt volt, azonban a harmadikon már ismét versenyezhetett. A bajnokság utolsó viadalát a 14. helyről kezdhette meg, végül pedig a 10. helyen láthatta meg a kockás zászlót annak ellenére, hogy munkáját műszaki hibák hátráltatták – a harmadik futam kapcsán a következőket nyilatkozta: „A rajtot követően már a 11. helyen álltam, de ahogy azóta kiderült, egy elektromos csatlakozó hibája miatt gyakorlatilag a második kört követően már nem tudtam használni a negyedik sebességi fokozatot, ami megnehezítette a dolgomat. Nagyon boldog vagyok, hogy így is sikerült végigcsinálni a versenyt, és pontszerző helyen célba érni. Úgy gondolom, hogy ez méltó lezárása volt egy rendkívül nehéz hétvégének.”

vivienkeszthelyi_f3asianchampionship_winterseries_event3_endofseason_2.JPG

Így a tavaly még az Audi R8 LMS Cup-ban vitézkedő pilótahölgy 13 ponttal az összetett-13. helyen zárta a téli kiruccanást, megelőzve a B-Max Racing komplett japán legénységét úgy, hogy kilencből öt versenyt is pontszerzéssel zárt. A bajnoki cím Rinus Kalmthouté lett, aki az utolsó hétvégén egy 6. és két 3. helyet szerzett, de így is 29 ponttal előzte meg az üldözőjét, Ye Yifei-t, pedig a francia licensszel kínai két győzelmet is szerzett Sepangban, míg a harmadik elsőséget csapattársa, Eshan Pieris csípte meg. Schumachert 8.-ként, Ticktumot pedig egy hellyel hátrébb rangsorolták a pontversenyben.

F3 Asian Championship Certified by FIA

Congratulations to the first #AsianWinterSeries Champion Rinus van Kalmthout and to Hitech GP!!�

Azonban most sem dőlhet hátra Keszthelyi, mivel a következő hónapban már Spanyolországban, a W Series selejtezőjének utolsó felvonásában kell bizonyítania, a cél pedig az, hogy bekerüljön a legjobb 18 közé.

Végeredmények: 1. futam | 2. futam | 3. futam

Pontversenyek: az egyéni összetett végeredménye | a csapatbajnokság végeredménye

Fotó: VRS Sport média

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8614654107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása