MICHELISZ EGYKORI ELLENFELÉNEK CSAPATTÁRSA LESZ HAMILTON FÉLTESTVÉRE A BTCC-BEN

51904298_2487155591325876_2129337351044857856_n.jpg

Újra aktív résztvevője lesz a túraautózásnak Nicolas Hamilton, aki a 2019-es szezont a brit túraautó-bajnokságban fogja tölteni, ahol egy, a Motorbase Performance által csatasorba állított Ford Focus RS-t terelgethet. Egyik csapattársa pedig a WTCC-s múlttal rendelkező Tom Chilton lesz.

Hétfőn este bejelentették, hogy az ötszörös Forma-1-es világbajnok Lewis Hamilton öccse, Nicolas Hamilton visszatér a BTCC-be, ahol immár teljes szezont fog futni a Motorbase Performance színeiben, egy Ford Focus RS volánjánál. Versenyzői programját pedig egy olyan cég fogja támogatni, amiről a hétvégén valószínűleg még senki az ég egy adta világon nem hallott, a mai nap folyamán viszont két komoly brit versenycsapatnál is felbukkant – ez pedig a ROKiT telekommunikációs vállalat, amely a Williams F1-es alakulatának névadó támogatója lett.

„Nem tudom elhinni, hogy visszatérhetek idén a rajtrácsra. Anyagi és általános támogatás hiánya okán már többször megesett velem az különféle versenyszériákban, hogy bekerültem, aztán ki, amióta csak elkezdtem a versenyzői pályafutásomat. Pedig sokan tételezik fel azt, hogy a nevem miatt a világ összes támogatása mögöttem van, ez az állítás viszont távolabb már nem is állhatna a valóságtól. Az elmúlt hat évben azonban a magam lábán álltam meg és a kellő támogatással próbáltam teljes szezont futni valahol” – nyilatkozta a 26 éves Hamilton, aki agyi bénulásából kifolyólag egy különlegesen átalakított autó fog vezetni.

Hamilton számára nem ismeretlen a BTCC, ugyanis 2015-ben már teljesített tizenkettő versenyt a szériában egy Audi S3-mal, amit az AmD Tuning készített fel a számára – ez idő alatt legjobb eredményét egy 16. hely formájában érte el. Ami meg a mostani csapatát illeti, a Motorbase Motorsport az első tesztekre még február közepén sort kerít Spanyolországban, ami pusztán egy intenzív előszezon kezdetét jelenti.

„Az érkezésével egy egészen más jellegű kalandban lesz részünk. Ugyanis Nicolas masszív elhatározással, tanulási hajlandósággal és siker iránti vággyal jön a csapathoz. A hozzáállása mindemellett nagyon profi és saját magát hazudtolná meg az az illető, akire nem hatna inspirálóan a társaságában eltöltött öt perc” – kommentálta a hírt David Bartrum, a Motorbase Performance csapatfőnöke.

Két csapattársa lesz Hamiltonnak Tom Chilton és Ollie Jackson személyében. Előbbi neve sokak számára csenghet ismerősen, ugyanis egyrészt a korábbi Forma-1-es és jelenlegi IndyCar-pilóta Max Chilton bátyja, másrészt pedig Michelisz Norbert egykori ellenfele, mivel 2012 és 2017 között hat szezont húzott le a WTCC-ben, amik közül az utolsó a világbajnoki összetett dobogójának legalsó fokán zárta, miközben hét futamgyőzelmet szerzett.

Jackson régi motorosnak számít a BTCC-ben, azonban a sorozatban idáig eltöltött 176 verseny ellenére nem bővelkedik sikerekben: 18. helynél előrébb még sosem zárt a bajnoki pontversenyben, sőt az első dobogós helyezése is egészen a tavalyi év elejéig váratott magára.

Fotó: BTCC

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5914621354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2019.02.12. 09:36:51

Ahogy Lord Helmet mondá: "Én vagyok az apád unokaöccsének az unokabátyjának a régi szobatársa" :))))

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása