F1 - ISMERETLEN FŐSZPONZORT ÉS MEGÚJÍTOTT DIZÁJNT VILLANTOTT A WILLIAMS

dzill3ux4aebxoe.jpg

Megérkezett a harmadik 2019-es Forma-1-es autó, a Williams FW42-es is. Emellett a grove-i csapat a Martini utódjáról, azaz az új névadó támogatójáról is lerántotta a leplet, ami egy igencsak ismeretlen mobiltelefongyártó.

Mint az ismeretes, tavaly igencsak nehéz évet zárt a Williams, de annyira, hogy csúfos módon csak az utolsó lett a konstruktőri kiírásban az egykori világbajnoki alakulat. Az eredménytelenség pedig már következményeket vont maga után: a csapat elesett a kanadai és az orosz pénzbevételektől Lance Stroll és Sergey Sirotkin távozásával, továbbá a Martini sem hosszabbította meg a grove-i együttessel a névadó támogatói szerződését.

Azonban, mint azt tudjuk, a sport világa már csak ilyen: a támogatók jönnek-mennek, és minden bizonnyal a Williams számára is öröm, hogy nem egy hófehér autóról kellett lerántaniuk a leplet hétfőn délután. Ugyanis – Robert Kubica révén – beállt a csapat mögé a lengyel olajtársaság, a PKN Orlen, valamint a csapatruházatot biztosító James Harvest Sportswear.

Továbbá az autóbemutató alkalmával bejelentették az új főszponzort is, ami a ROKiT nevű vállalat, amiről érdemi információkat nem találni az interneten, azonban a cég Twitter- és weboldaláról kiderül, hogy egy leendő mobiltelefongyártóról lehet szó.

Érdekesség a ROKiT kapcsán, hogy annak társalapítója, Jonathan Kendrick korábban már érintett volt a Forma-1 világában, mint a Goodyear gumimérnöke. Ebben a pozícióban Kendrick többek között Alan Jones Williamsén is dolgozott az 1978-as idényben.

ROKiT WILLIAMS RACING on Twitter

Welcome to the world @rokitofficial Williams Racing! https://t.co/7zUZEKk6Hn

„Örömmel üdvözöljük a ROKiT céget csapatunk új névadó szponzoraként a 2019-es szezonban és a továbbiakban. Értékeink és aspirációink a legtöbb esetben azonosak: valamennyien a mérnöki munkát és az innovációt mindennél előrébb valónak tartjuk azért, hogy a legjobbak lehessünk. Ez pedig remek platformot nyújt egy partneri együttműködés megkezdéséhez” – nyilatkozta az autóbemutatón Claire Williams.

„A ROKiT egy izgalmas utat jár be a telekommunikáció világában, amint mi a Williamsnél a csapat sikeres jövőjét építjük. A közös kihívások mindkettőnket erősebbé tesz a magunk területén, úgyhogy már alig várom a kezdetet” – folytatta monológját a Williams csapatfőnök-helyettese.

A változások az autó dizájnjában is megmutatkoznak: az FW42-es karosszériáján ugyanis már nem a fehér, hanem a világoskék számít domináns színnek. Az autót a szezon folyamán a 8 év kihagyás után visszatérő Kubica mellett a 2017-es GP3- és a 2018-as Forma-2-bajnok, a Mercedes támogatását élvező George Russell fogja terelgetni.

Fotó: ROKiT Williams Racing / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6014620750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása