F1 - BRÉKING: NEVET VÁLT A SAUBER!

dtgmwcpwoaebygl.jpg

Pénteken délelőtt váratlan bejelentést tett a Sauber, aminek értelmében a svájci csapat idén már Alfa Romeo Racingként lesz ott a rajtrácson.

Nagyjából egy évvel ezelőtt lett a Sauber névadó támogatója az Alfa Romeo, pénteken pedig bejelentették, hogy 1985 után ismét komolyabb szerepet vállal a Forma-1-ben a nagy múlttal bíró olasz autómárka, amely 1950-ben és 1951-ben, azaz a sportág fennállásának első két évében a bajnoki címig is eljutott. Ugyanis az idei évtől fogva már Alfa Romeo Racing néven láthatjuk viszont a Sauber csapatát – ez azonban nem jelent komolyabb átszervezéseket, azaz nem lesznek változások a tulajdonosi és a vezetői körben, és mindkét részlet független marad az Alfa Romeótól.

Az idei autókon – amiket a 2007-es világbajnok Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi fognak vezetni – látható lesz az olasz márkát szimbolizáló négylevelű lóhere. Kérdés, hogy ez a lóhere vajon szerencsét hoz a hinwili gárdának és versenyzőinek.

Mindenesetre a csapatfőnök Frédéric Vasseur így kommentálta a hírt: „Örömmel tölt el, hogy bejelenthetjük, hogy Alfa Romeo Racing néven vághatunk neki a 2019-es Forma-1-es szezon. Miután megkezdtük az együttműködésünket névadó támogatónkkal, az Alfa Romeóval 2018-ban, a csapatunk technikai, kereskedelmi és teljesítményi szempontból is fantasztikus fejlődésen ment keresztül. Ez komoly löketet és motivációt adott a csapat minden egyes tagjának, akár a pályán, akár a svájci főhadiszállásunkon, a befektetett kemény munka pedig már az eredményeinken is megmutatkozott.”

A Sauber fejlődött a legtöbbet a tavalyi év folyamán a királykategóriában, a mezőny végéről a középmezőny elejére felzárkózva. Ez végül egy 8. helyet jelentett a bajnokságban, de Charles Leclerc a futamok felén, azaz 10 nagydíjon pontot szerzett, legjobb eredményei pedig egy hatodik és négy hetedik hely lett, míg Marcus Ericsson is elkönyvelhetett magának hat TOP-10-es eredményt.

„A célunk az, hogy tovább fejlődjünk minden egyes területen, miközben a versenyzés iránti szenvedélyünk, a technológia és a tervezés visz minket előre” – tette hozzá Vasseur.

„Az Alfa Romeo Racing egy új név a Forma-1-ben, hosszú történelemmel. Büszkék vagyunk a Sauber csapatával folytatott együttműködésünkre, aminek keretében az Alfa Romeo visszatérhetett technikai kiválóságához kötődő tradícióihoz, mindezt a motorsport csúcsán. Tévedésbe ne essék. Kimi Räikkönennel és Antonio Giovinazzival a pit wall egyik oldalán, a másikon pedig az Alfa Romeóval és a Sauber szakértelmével itt vagyunk azért, hogy versenyezzünk” – idézi a közlemény Mike Manley, a Fiat Chrysler Automobiles vezérigazgatójának szavait.

A bejelentés egyúttal viszont azt is jelenti, hogy a száguldó cirkuszból 26 év után eltűnik a Sauber név…

Alfa Romeo Racing on Twitter

New name, same game! ⚡ We're excited to announce Sauber and Alfa Romeo to keep fighting for ambitious results in 2019 @F1 World Championship as Alfa Romeo Racing. � + info: https://t.co/1RUddkPMpj #AlfaRomeoRacing #SauberMotorsport #Bwoah https://t.co/0gzgwgpl66

Fotó: Sauber / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3614601804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása