WTCR - HIVATALOS: CECCONÉ 2019-BEN AZ EGYIK MULSANNE-ALFA ROMEO

4be6c7b5b37a7370ed8c06e13b10378e.jpg

A tavalyi bemutatkozás fényében egyáltalán nem jelent meglepetést Kevin Ceccon maradásának híre, mindenesetre a Team Mulsanne megerősítette hivatalosan is, hogy megtartja az idei szezonra is a sztárpalántáját.

Ceccon a tavalyi szezon folyamán, néhány évnyi formulaautózást követően mutatkozott be a szezon közepén, Gianni Morbidelli helyét átvéve a Team Mulsanne Alfa Romeójában. Az olasz pilóta már az első pillanattól meglepően jó teljesítményre volt képes, amit három hónappal később, Suzukában egy pole pozícióval, egy győzelemmel és egy harmadik hellyel koronázott meg.

A 25 éves pilóta olyan szinten fellendítette az Alfa Romeo eladásait, hogy 15 TCR-autót adtak el a világ különböző pontjain, amivel még az is meghiúsult, hogy mind a négy Giulietta TCR-t a Team Mulsanne indítsa a világkupán. Mindezek tudatában egyáltalán nem volt meglepő, hogy szerdán, a kora délutáni órákban az olaszok bejelentették, hogy 2019-ben is igényt tartanak Kevin Ceccon szolgálataira.

„Reménykedtem abban, hogy a tavalyi eredmények után teljes szezonos lehetőséget kapok 2019-re, de az életben sosem lehet tudni, mi következik. Azt kell, hogy mondjam, hogy Michela és a Romeo Ferraris teljes csapata végig nagyon egyenes volt velem, és elég egyértelműen kifejezték, hogy szeretnék folytatni a közös munkát velem, ami megnyugtató volt a számomra” – kommentálta szerződéshosszabbításának hírét Ceccon. – „Ha visszanéznek a 2018-as évre és mindarra, amit elértünk, azt érzem, hogy idén akár az élmenők közé is feltörhetünk, ugyanakkor a többieket sem szabad alábecsülnünk. Már alig várom, hogy újra pályára lépjek.”

04-kevin-ceccon.jpg

„Nagyon boldogok vagyunk amiatt, hogy folytathatjuk kapcsolatunkat Kevinnel. Tavaly, a szezonnak egy nagyon nehéz pillanatában érkezett meg a csapathoz, de együtt olyan eredményeket harcoltunk ki magunknak, amilyenekre nem számítottunk. Biztos vagyok benne, hogy Kevin az egyre több tapasztalata, valamint az autón a tél folyamán eszközölt fejlesztések révén már a szezon kezdetétől fogva versenyképes lesz” – mondta Michael Cerruti, a Romeo Ferrari csapatmenedzsere.

„Örömünkre szolgál, hogy a Team Mulsanne tovább invesztál egy olyan ígéretes fiatal pilótába, mint amilyen Kevin Ceccon. Annak ellenére, hogy korábbról nem volt túraautós tapasztalat, szenzációs teljesítményt nyújtott, nem is véletlen, hogy a tavalyi bajnok, Gabriele Tarquini oly nagyra tartja őt” – idézi a közlemény François Ribeiro, az Eurosport Events vezetőjének és a WTCR promóterének szavait.

Azt egyelőre még nem tudni, hogy ki lesz Ceccon csapattársa, de van rá esély, hogy Tom Coronel, Jono Lester és Ma Qing Hua triójából kerüljön ki, amely az Alfa Romeóval tesztelt még a tavalyi év végén, a vallelungai versenypályán. A TouringCarTimes úgy tudja, hogy még a hivatalos előszezoni teszt – amelyet Barcelonában, március 28-29-én fognak megrendezni – előtt nyilvánosságra hozza a Team Mulsanne a másik versenyzőjét.

Így fest a 2019-es WTCR-mezőny az eddigi hivatalos bejelentések alapján:

  • Cyan Racing (Lynk & Co): Thed Björk, Yann Ehrlacher, Yvan Muller, Andy Priaulx
  • Team Mulsanne (Alfa Romeo): Kevin Ceccon, ???
  • Sébastien Loeb Racing (Volkswagen): Mehdi Bennani, Rob Huff, Johan Kristoffersson, Benjamin Leuchter
  • Hyundai Motorsport (Hyundai): Nick Catsburg, Augusto Farfus, Michelisz Norbert, Gabriele Tarquini

Fotó: Clement Marin, Marc de Mattia / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8714598860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása