TCR - NÉGY VERSENYZŐ TESZTELT AZ ALFA ROMEÓVAL, KÖZTÜK CORONEL IS

2018_tcr_photo_news_571.jpg

Az előző hétvégén, az olaszországi Vallelungában négy versenyzővel – akik közül hárman nemzetközi szinten is ismertek – tesztelte az Alfa Romeo Giulietta TCR-t a Romeo Ferraris.

Kevin Cecconnal, a 2018-as egyik legkiemelkedőbb WTCR-újoncával – aki nem mellesleg a fél szezonja során a Team Mulsanne színeit képviselte és Suzukában nyert is csapattal –, két, a WTCC-t és a WTCR-t is megjárt pilótával, nevezetesen Tom Coronellel és Ma Qing Huával, valamint Jono Lesterrel tesztelt a vallelungai versenypályán két napot az előző hétvégén a Romeo Ferraris. Az új-zélandi Lester nemzetközi berkekben kevésbé ismert, de a formulaautózástól kezdve a GT világáig eléggé komoly tapasztalattal rendelkezik: 2013-ban nemzeti endurance-bajnok lett, 2006-ban meg második lett a Lamborghini Super Trofeo Asia-ban.

A teszt technikai szempontból azt a célt szolgálta, hogy a Romeo Ferraris mérnökei apróbb változásokat tudjanak eszközölni az Alfa Romeo Giulietta TCR aerodinamikája, de ha logikusan és józan paraszti ésszel gondolkozunk, talán egy olyan célzata is volt ennek a körözgetésnek, hogy további potenciális pilótákat szemeljenek ki maguknak az olaszok 2019-re. Ugyanis a nem olyan régen jóváhagyott szabályváltozások értelmében a jövő évtől a Túraautó Világkupában egy gyártónak maximum négy autója lehet ott a rajtrácson, ami várhatóan kompromisszumos megoldásokat fog szülni – ezekben az esetekben pedig opciót jelenthet a fennmaradt két Alfa Romeo.

„Lenyűgözött az autó motorja. Eddig is tudtam, hogy ez az autó egyik legerősebb pontja, de belülről nézve egészen lenyűgöző, hogy mennyire erős. A határon mentem vele, hogy megérthessem az autó reakcióit, és a visszajelzés nagyon pozitív volt. Vallelunga egy jó tesztpálya, pozitív nap volt ez számomra” – nyilatkozott a teszt kapcsán Coronel.

„Két intenzív tesztnapon vagyunk túl. Kínában, pár kör erejéig már volt lehetőségem arra, hogy a régebbi specifikációjú autót vezethessem, de az idei autó sokkal jobb. Az elmúlt szezon folyamán versenyeztem is ellen, és érdekes volt látni, hogy mennyire versenyképes tud lenni!” – fejtette ki gondolatait Ma.

„Ez egy remek autó! Vallelungában már vezettem néhány évvel ezelőtt, így ismertem a pályát és 100%-ban az autó megértésére tudtam koncentrálni. Nagyon élveztem! A Team Mulsanne és a Romeo Ferraris brigádja segített nekem abban, hogy a lehető leggyorsabb hozzászokjak az autóhoz. Mindenáron azon akarok dolgozni, hogy jövőre már a WTCR-ben versenyezzek vele” – ecsetelte nagy lelkesen Lester, akinek a nyilatkozata arra enged következtetni, hogy ő a világkupát célozta meg 2019-re.

„Az előző hónapban, Makaó után kihagytam a tesztet, így jó volt visszatérni újra a volán mögé. A Romeo Ferraris megkért arra, hogy néhány újdonság kapcsán adjak nekik némi visszajelzést. A jövő év kapcsán egyelőre még semmi nincs eldöntve, de biztos vagyok benne, hogy hamarosan lesznek hírek ezzel kapcsolatosa” – tette hozzá Ceccon.

Fotó: Romeo Ferraris

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3614500568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása