F1 - ÚJABB VÁLTOZÁS A RENAULT VEZETÉSÉBEN: LEMONDOTT GHOSN

dxhyopuxgaazyei.jpg

Csütörtökön délután bejelentette a Renault, hogy a pénzügyi zűrökbe keveredett Carlos Ghosn lemondott ügyvezetői és vezérigazgató posztjáról – helyére két szakembert is kineveztek a franciák.

Lassan-lassan már könyvet lehetne írni a Renault-nál az elmúlt hónapokban zajló kálváriából, ami a vezetőségben zajlik. Először is a franciák novemberben bejelentették, hogy a csapattól távozik az elnöke Jerome Stoll, miközben megszellőztették Carlos Ghosn menesztését is azt követően, hogy a 64 éves ügyvezetőt néhány héttel korábban, Japánban letartóztatták csalás és pénzügyi visszaélések gyanújával.

Ehhez képest alig néhány nappal ezelőtt kiderült, hogy Stoll mégis marad a helyén, ugyanis az eddig a kereskedelmi és marketingosztályon ügyködő Thierry Koskas – aki átvette volna a helyét – elhagyta a csapatot.

A minap pedig újabb bejelentés érkezett a Renault háza tájáról, amiből kiderült, hogy lemondott Ghosn. Ennek fényében a Renault úgy döntött, hogy két embert jelöl ki azon feladatok ellátására, amik eddig Ghosn hatáskörébe tartoztak. Ennek értelmében az új ügyvezető igazgató a Michelin korábbi vezérigazgatója, Jean-Dominique Senard lesz, míg a vezérigazgatói szerepkört Thierry Bolloré fogja betölteni.

A francia manufaktúra által kiadott közlemény arra is rávilágított, hogy Senard fő feladata az lenne, hogy új csapatirányítási struktúrát dolgozzon ki, továbbá javítson a Renault és a Nissan közötti kommunikáción.

Fotó: Renault F1 Team / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4514586884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása