WTCR - MULLER MEGERŐSÍTETTE: 2019-BEN IS OTT LESZ A MEZŐNYBEN

03718011_ag_0418.jpg

A 2018-as szezon utolsó versenyét követő sajtótájékoztatón a négyszeres világbajnok elárulta, hogy jövőre is rajthoz áll a Túraautó Világkupán. Muller követi idei csapattársát, Thed Björköt a szériába újonnan beszálló Lynk & Co-hoz.

Mint az ismeretes, 2016 végén visszavonult a WTCC négyszeres világbajnoka, Yvan Muller a versenyzéstől, miután a gyári Citroën-csapat is kiszállt, majd a következő évben a Cyan Racinghez csatlakozott tanácsadóként. A 49 éves francia az év utolsó, katari versenyein rajthoz is állt, hozzásegítve Thed Björköt a világbajnoki címhez.

Ennél meglepőbb már csak az volt, amikor kiderült, hogy 2018-ban is ott lesz a rajtrácson, méghozzá saját csapata színeiben, aminek a technikai hátterét nagyban biztosította a Cyan Racing. Noha Muller többször is hangsúlyozta, hogy csak a támogatói kedvéért döntött a visszatérés mellett, nagyon gyorsan visszajött a versenyzéshez való kedve a fakó és José Maria Lopez árnyékában eltöltött TC1-es évek után.

Ennek eredményeként Yvan Muller Makaón egészen közel került ahhoz, hogy megszerezze az ötödik globális túraautó-bajnoki címét, azonban végül három ponttal elmaradt az egyéni összetettben Gabriele Tarquinitől, aki Michelisz Norbi közreműködésével okosan be tudta osztani az előnyét. Azonban arra elégtételként tekinthet a francia, hogy a csapatbajnoki cím nem a BRC-hez került, hanem az YMR-hez – érdekesség, hogy itt is csak három világkupa-egység döntött.

03718011_ag_2547.jpg

Jövőre akár csapattársak is lehetnek a rokonok.

Az év utolsó versenyét követően lebonyolított sajtótájékoztatón a francia megerősítette, hogy 2019-ben is a mezőny része lesz, követve Thed Björköt a Lynk & Co-hoz: „Ami a jövőmet illeti, most már elárulhatom, hogy két héttel ezelőtt láthatták az új Lynk & Co-autó bemutatóját, ami jövőre indul a WTCR-ben. 2016-ban visszavonultam, de látszólag továbbra is gyors vagyok, és Gabriele [Tarquini – szerk.] sem akarja, hogy visszavonuljak. Szóval, jövőre a Lynk & Co-val fogok versenyezni.”

Nem sokkal később a Cyan Racing részéről a vezérigazgató, Christian Dahl is megszólalt Muller bejelentése kapcsán: „Yvan kulcsszerepet tölt be a 2019-es WTCR-felállásunkban, miután az idei évben a vele és a csapatával való együttműködés felbecsülhetetlen volt. A program lehetővé tette számunkra, hogy abszolváljuk a szükséges előkészületi munkálatokat azért, hogy jövőre már ott lehessünk a rajtrácson. Az, hogy 2018-ban sikerült megszerezni a csapatbajnoki címet, magabiztosságot ad nekünk ahhoz, hogy szembenézzünk az előttünk álló kihívásokkal.”

A Lynk & Co hamarosan a harmadik 2019-es versenyzőjét is bejelenti, aki a TouringCarTimes információi szerint minden bizonnyal Muller unokaöccse, Yann Ehrlacher lesz, aki az idei év első fordulóin rendre ott volt az élmenők között, majd végül a 10. helyen zárta az összetettet a Münnich Motorsport Hondájával.

Fotó: Alexandre Guillaumot / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8114378940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása