ROC - BEFUTOTTAK AZ ELSŐ (NAGY) NEVEK 2019-RE: VETTEL ÉS COULTHARD

david_coulthard_gbr_jenson_button_gbr_and_sebastian_vettel_ger_backstage_before_the_roc_nations_cup_on_sunday_22_january_2017_at_marlins_park_miami_florida_usa_743.JPG

Két résztvevő kapcsán is bejelentést tettek a Bajnokok Tornájának szervezői: a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel és David Coulthard már biztosan ott lesznek a 2019-es eseményen, Mexikóban.

Ahogyan azt már korábban megerősítették, a 2019-es Bajnokok Tornájának a mexikói pálya stadionrésze ad majd otthont. Azonban most már többet tudunk a helyszínnél, míg kedden, a késő délutáni órákban befutott a hír, miszerint Sebastian Vettel – aki pont a latin-amerikai aszfaltcsíkon veszített el minden esélyét az idei F1-es bajnoki címre, a múlt hétvégén –, illetve David Coulthard a nevezési lista első két szereplője.

0jfx1103.jpg

Vettel Michael Schumacherrel karöltve, 2007 és 2012 között sorozatban hatszor nyerte meg a Nemzetek Kupáját, aztán később, 2015-ben egyéni bajnok lett, majd a 2017-es Nemzetek Kupáján ismét győzedelmeskedni tudott annak ellenére, hogy Pascal Wehrlein balesete miatt egyedül vitte sikerre Németországot.

„Örülök, hogy visszatérhetek a Bajnokok Tornájára, ami azóta szerves része az életemnek, hogy megérkeztem a Forma-1-be. Minden versenyző, akinek valaha is megadatok a lehetőség a RoC-on való részvételre, beleszeret az eseménybe. Ez azért van, mert mindig eszünk juttatja, miért is kezdtünk el versenyezni: tiszta, egyenautókkal zajló versenyzés az egész” – nyilatkozta Vettel.

david_coulthard_gbr_during_the_race_of_champions_on_saturday_3_february_2018_at_king_fahad_stadium_riyadh_saudi_arabia_645.JPG

A manapság a napjait leginkább televíziós szakértőként tengető korábbi Forma-1-es pilóta, David Coulthard kétszeres egyéni bajnoknak számít a RoC-ban: először 2014-ben, Barbadoson, majd idén, Szaúd-Arábiában jött össze neki az elsőség.

„Továbbra is egy rejtély az, hogy miért vagyok sikeres a Bajnokok Tornáján, holott nálam fiatalabb és tehetségesebb versenyzők ellen indulok” – jegyezte meg viccesen a 47 éves skót, aki 2008 végén távozott a Forma-1-től, míg a teljes szezon versenyzői pályafutásának a 2012-es DTM-szezon végeztével vetett véget. – „Ez azonban a kieséses rendszer velejárója. Biztos vagyok benne, hogy az átlagok törvénye előbb-utóbb engem is elkap, de amíg ez be nem következik, maradok, és megmutatom gyerekeknek, hogyan kell ezt csinálni. Mostanra már végleg visszavonultam a versenyzéstől, így mindig meglep, amikor a RoC-elnök, Fredrik Johnsson meghív engem. De ezeket az alkalmakat örömmel fogadom.”

Fotó: RoC Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4914335147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása