WTCR - SHEDDEN ELŐSZÖR A POLE-BAN, A HYUNDAIOK SEHOL…
WTCR 2018: Ningbo - Második időmérő edzés

03718009_1mdm2914.jpg

Pályafutása első WTCR-rajtelsőségét szerezte meg a Brit Túraautó Bajnokság háromszoros bajnoka, Gordon Shedden – a Team WRT Audijával a skót mindössze fél tizedmásodperccel előzte meg a Comtoyou Racingnél versenyző márkatársát, Frédéric Vervisch-t. A Hyundaiok továbbra is a pluszsúlyok csapdájában vergődik: valamennyi i30-as már a Q1-ben fennakadtak a rostán, Michelisz Norbi csak a 22. rajthelyet szerezte meg a wuhani második és harmadik futamra.

A szombati versenyt követően még az első dobogós helyezésének örült Gordon Shedden 1:22.498-cal az élen zárta a második kvalifikáció második szegmensét, akin kívül még további három audis – a csapattárs Jean-Karl Vernay, valamint a Comtoyou Racinget erősítő Frédéric Vervisch és Denis Dupont –, valamint a Münnich Motorsport argentin pilótája, Esteban Guerrieri jutott tovább a Q3-ba.

A zárószakaszban Vervisch erős kört futott, viszont a TCR Európa-kupa bajnoki címéért is harcban lévő Vernay, amivel a franciát nem csak a belga, hanem annak a honfi- és márkatársa, Denis Dupont is megelőzte. Shedden azonban egy lila utolsó szektorral, 49 ezreddel Vervisch elé került, amivel karrierje során először szerzett pole-t a WTCR-ben, vezetve a négyes Audi-sikert.

„Egészen fantasztikus érzés!” – nyilatkozta az időmérő után izgatottan Shedden. – „A tegnapi dobogó után tartanom kellett a lendületet. A Q2-es köröm nevetséges volt! Hiszen idén még egyszer sem vettem részt Q3-as szétlövésben…, úgyhogy szükségem volt egy szolid körre. Most meg arra lesz szükségem, hogy a rajttól fogva vezessek, és aztán megnyerjem a versenyt!”

Nathanaël Berthon éppen csak lemaradt a Q3-ról, így hatodik lett, megelőzve az első futamot a dobogó második fokán zárt Pepe Oriolát, aki a vasárnapi időmérőn belehibázott az utolsó gyorskörébe, a Campos Racing Cuprájával a falat is lekoccolta, ami után hetedikként zárt. A spanyol mögött a DG Sport Compétition franciája, Aurélien Comte, valamint a Boutsen Ginion Racing Hondájával villantó beugró pilóta, Ma Qing Hua zártak, míg a fordított rajtrácsos, második futamra a Sébastien Loeb Racing marokkóija, Mehdi Bennani szerezte meg a pole-t.

Aurélien Panis meg joggal lehet egy kicsit mérges magára, ugyanis ezredre azonos időt futott Bennanival, de miután a marokkói előbb szelte át a célvonalat, a Comtoyou Racing franciájának egy 1. és egy 10. helyett két 11. rajtkocka jutott, a Team Mulsanne újonca, Kevin Ceccon előtt zárva.

03718009_1mdm3408.jpg

A Hyundai számára egyértelműen a zandvoorti hétvége ismétlődik – a Q2-ben már egy i30-ast sem láthattunk; a leggyorsabb is csak 14. lett, Michelisz meg 22.

Több nagyobb név, köztük valamennyi hyundaios betlizett a Q1-ben. A nem hyundaios, de mégis kellemetlen meglepetések közül az ezen a pályán a legtöbb tapasztalattal bíró Rob Huff a 13. lett az SLR-Volkswagennel, Timo Scheider, míg a Münnich Motorsportot erősítő kétszeres DTM-bajnok a 16., Yann Ehrlacher – aki szombaton utólag veszített el egy negyedik helyet, miután megbüntették rajtnál való kiugrásért – meg csak a 21. leggyorsabb köridőt tudta összerakni.

A Hyundai-pilóták közül ismét az Yvan Muller Racing versenyzői, Thed Björk és Yvan Muller zártak előrébb, a 14-15. pozíciókban, míg a BRC Racing Team részéről a bajnoki éllovas Gabriele Tarquini a 16., Michelisz Norbi meg a 22. helyen zárt. Már a hétvége előtt számíthattunk arra, hogy nehéz hétvégére van kilátás, de akármennyire is kicsik a különbségek (a Q1-ben csak az utolsó helyen végzett Fabrizio Giovanardi volt az egyedüli, aki másfél másodpercen kívül zárt), már a pontszerzéshez is kisebb csoda, vagy nagyobb káosz kellene…

A Zengő Motorsport versenyzői számára sem volt igazán gyümölcsöző az időmérő edzés: Szabó Zsolt Dávid a 19., Nagy Norbi a 23. rajtkockát szerezte meg.

A Túraautó Világkupa vasárnapi versenyeit Wuhanban közép-európai idő szerint 9:45-től és 11:05-től fogják lebonyolítani – az eseményeket élőben kísérhetjük figyelemmel az Eurosport 1-en és az M4 Sporton.

A Q1 végeredménye:

wtcr_2018_wuh_q2_q1.jpg

A Q2 végeredménye:

wtcr_2018_wuh_q2_q2.jpg

A Q3 végeredménye:

wtcr_2018_wuh_q2_q3.jpg

A második időmérő edzés összesített végeredménye:

wtcr_2018_wuh_q2_comb.jpg

Fotó: Marc de Mattia / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr714286211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása