WTCR - A TÚLSÁGOSAN JÓL SIKERÜLT RAJT…

03718009_1mdm3327.jpg

Sokaknak feltűnt már a televíziós közvetítés folyamán is, hogy mennyire jól rajtolt Yann Ehrlacher. Mostanra már azért is kiderült, mi volt ennek az oka – mondjuk ennek legkevésbé az érintett örül, ugyanis rajtnál való kiugrás miatt időbüntetéssel sújtották, amivel nullázott szombaton.

Yann Ehrlacher, a Münnich Motorsport franciája első ránézésre pazar rajtot produkált a wuhani első versenyen, amivel az első kanyarig a hetedikről az ötödik helyig zárkózott fel, egy kanyarral később aztán további két pozíciót nyert a Comtoyou-versenyzők, Nathanaël Berthon és Denis Dupont kakaskodásának köszönhetően.

Ezt követően Ehrlacher tizenkét körön át tudta maga mögött tartóztatni Gordon Sheddent, de aztán a skót audis a célegyenesben utat talált a hondás mellett, amivel pályafutása első dobogós eredményét érte el a WTCR-ben. Végül Ehrlacher bejött negyediknek, miután kivédte a belga Comtoyou-pilóta, Frédéric Vervisch támadásait.

Azonban a pozíciót nem tarthatta meg a világkupa kétszeres futamgyőztese, ugyanis annyira jól sikerült a rajtja, hogy konkrétan kiugrott a szabad jelzés előtt – emiatt 30 másodperces büntetést kapott utólag, amivel egészen a 18. helyig esett vissza, tehát a szombaton nulla ponttal zárta. Ehrlacher ezzel az összetettben két pozíciót bukott Pepe Oriola és csapattársa, Esteban Guerrieri javára, visszaesve a nyolcadik pozícióba. A vasárnapi napnak az argentinhoz képest 4 pontos hátránnyal vághat neki.

03718009_mdm3240.jpg

A touringcars.net információi szerint Tom Coronel esetében is vastagon fogott a stewardok pennája: a Boutsen Ginion Racing holland versenyzője tízhelyes rajtbüntetést kapott a fordított rajtrácsos, második versenyre, amiért a szombati futamon nekiütközött Fabrizio Giovanardi Alfa Romeójának, véget vetve mindkettejük versenyének.

Ehrlacher büntetésének következtében így alakult át a TOP-10:

  1. Jean-Karl Vernay (francia, Team WRT, Audi)
  2. Pepe Oriola (spanyol, Campos Racing, Cupra)
  3. Gordon Shedden (skót, Team WRT, Audi)
  4. Frédéric Vervisch (belga, Comtoyou Racing, Audi)
  5. Aurélien Comte (francia, DG Sport Compétition, Peugeot)
  6. Kevin Ceccon (olasz, Team Mulsanne, Alfa Romeo)
  7. Esteban Guerrieri (argentin, Münnich Motorsport, Honda)
  8. Nathanaël Berthon (francia, Comtoyou Racing, Audi)
  9. Aurélien Panis (francia, Comtoyou Racing, Audi)
  10. Denis Dupont (belga, Comtoyou Racing, Audi)

Fotó: Marc de Mattia / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9914285367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása