WTCR - VERNAY NYERTE A NYITÁNYT, A MAGYAROK TESZTELTEK
WTCR 2018: Wuhan - Első futam

03718009_jl28246.jpg

Jean-Karl Vernay idei harmadik futamgyőzelmével és a Team WRT kettős dobogójával zárult az első wuhani verseny, amely a magyarok számára egy teszt volt, mivel Michelisz Norbi csak három kört, a két zengős versenyző meg a táv háromnegyedét teljesítette nagyjából.

A rajtnál magabiztosan jött el az élről Jean-Karl Vernay, így a WRT pilótája meg tudta őrizni a vezetést Pepe Oriola előtt, mialatt a környékükön a Comtoyou belgája, Denis Dupont keresztül-kasul közlekedett a pályán az első kanyarokban, aminek a levét csapattársa, Nathanaël Berthon is megitta, és alaposan visszaestek a sorrendben, Dupont még az első tízből is kiszorult. Így a spanyol mögé Yann Ehrlacher, Gordon Shedden és Frédéric Vervisch értek oda.

A negyedik körben már éppen elkezdett volna kialakulni egy érdekes csata a dobogó legalsó fokáért Ehrlacher és Shedden között, ám ekkor pályára gördült a biztonsági autó annak okán, hogy Tom Coronel telibe találta hátulról Fabrizio Giovanardit a 10-es kanyarban – a holland hondás tovább tudott menni (egészen a Boutsen Ginion Racing garázsáig), viszont az olasz veterán Alfa Romeója kitört jobb hátsó kerékkel állva maradt.

A hetedik körben folytatódhatott a verseny, ekkor Shedden ismét nekileselkedett Ehrlacher legyűrésének. Azonban néhány kanyar és Ehrlacher hibája után a skótra felzárkóztak a márkatársai, Berthon és Frédéric Vervisch, akik aztán összekoccantak, majd a francia több pozíciót is bukott. Ennek következtében Ehrlacher, Shedden és Vervisch magukra maradtak a 3-4-5. pozíciókban. Helycserére viszont egészen a 12. körig kellett várnunk, amikor a célegyenesben a skót audis utat talált a Münnich Motorsport franciája mellett, átvéve a harmadik helyet.

Mialatt a háttérben a 12. helyért vívott vérre menő küzdelmet Ma, Björk, Bennani, Huff és Muller ötöse, az élen Jean-Karl Vernay a verseny háromnegyedére bő két másodperces előnyre tett szert az élen haladva.

Vernay a leintésig tovább növelte az előnyét, végül majd’ öt másodperces előnnyel húzta be idei harmadik futamgyőzelmét a Túraautó Világkupában, míg Oriola bejött másodiknak, Shedden harmadik helye – amely az első WTCR-dobogót jelenti a háromszoros BTCC-bajnok számára – révén a Team WRT kettős dobogónak örülhetett.

A skót mögött Ehrlacher lett a negyedik, Vervisch az ötödik, majd Aurélien Comte (DG-Peugeot), Kevin Ceccon (Mulsanne-Alfa Romeo), Esteban Guerrieri (Münnich-Honda), Berthon és Aurélien Panis (Comtoyou-Audi) tették teljessé a pontszerzők névsorát. A legjobb hyundaios címet továbbra is Thed Björk tartja, akit a tizenharmadik helyen intettek le a Sébastien Loeb Racing pilótái, Mehdi Bennani és Rob Huff, valamint a csapattárs Filippi előtt. A bajnoki éllovas Gabriele Tarquini a 18. helyen látta meg a kockás zászlót a BRC-Hyundaijal.

Mi újság a magyarokkal? Hát, tulajdonképpen mind Michelisz Norbinak – aki az egy ideje már tervezett motorcseréje miatt így is, úgy is a rajtrács végéről kezdhette volna meg a futamot –, mind a Zengő Motorsport versenyzőinek, Nagy Norbinak és Szabó Zsoltnak egy tesztté alakult át a verseny – a BRC-s magyar eleve rajthoz sem állt, később aztán megtett három kört, míg a zengős Cuprák összesen 13-14 kört teljesítettek a 20-ból.

A magyarokon és a balesetezőkön kívül nem teljesítette a teljes távot Mat’o Homola és Timo Scheider – előbbinek három kör után véget ért a futam, utóbbi meg az utolsó 5 kört hagyta ki.

A szombati napra lezárult a WTCR-program, viszont a vasárnapi nap is eléggé tartalmas lesz a 3 órakor kezdődő második időmérővel, valamint a 9:45-től és 11:05-től esedékes futamokkal. Az időpontok a magyar idő szerint értendőek, és mindkét versenyt élőben láthatjuk az Eurosport 1-en és az M4 Sporton.

FRISSÍTÉS: Időbüntetést kapott Ehrlacher – túlságosan jól sikerült a rajtja...

WTCR - A TÚLSÁGOSAN JÓL SIKERÜLT RAJT...

Sokaknak feltűnt már a televíziós közvetítés folyamán is, hogy mennyire jól rajtolt Yann Ehrlacher. Mostanra már azért is kiderült, mi volt ennek az oka - mondjuk ennek legkevésbé az érintett örül, ugyanis rajtnál való kiugrás miatt időbüntetéssel sújtották, amivel nullázott szombaton.

Az első futam végeredménye:

wtcr_2018_wuh_r1.jpg

Fotó: Jean Michel Le Meur, Marc de Mattia / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9014284863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása