WTCR - MICHELISZ: „AZ IGAZÁN FONTOS DOLOG AZ, HOGY NÉZZÜNK ELŐRE”

03718009_jm16710.jpg

Érthető módon rendkívül csalódott Michelisz Norbi a Hyundai wuhani versenyképtelensége láttán, de már tudják, hogy nem az előre láthatóan szenvedős hétvégéken kell keseregni, hanem a jövőbe tekinteni, és a soron következő versenyekre kell koncentrálni.

A kihirdetett kompenzációs súlyok fényében várható volt, hogy a Hyundaiok küszködni fognak Wuhan utcáin, és ez így is lett. Az első időmérő edzésen – amit szombat hajnalban tartottak magyar idő szerint – a legjobb hyundaios is, aki nevezetesen Thed Björk volt, csak a tizenhetedik lett, mialatt Michelisz Norbi csak a 24. helyen zárt. Igaz, a magyar BRC-pilóta tét nélküli időmérőnek vágott neki, mivel a motorcsere miatt így is, úgy is csak a rajtrács végéről vághatna neki az első futamnak.

„Őszintén szólva ez a frusztráló hétvége már tegnap elkezdődött azzal, hogy ki kellett cserélnünk a motort, ami befolyásolta az időmérő edzésemet, és valószínűleg ez a futamokon sem lesz másképpen. Mindenesetre megpróbálom ennek a pozitív oldalát nézni, és ahogyan Ningbóban, úgy most is megpróbálunk minden lehetőséget kihasználni az újabb időmérőn és a versenyeken” – tért ki a problémákra Michelisz a WTCR sajtófőnökének, Richard Rogersnek nyilatkozva, illetve arra, hogy miért volt szükséges a motorcsere. – „A problémák már egy kicsit korábban elkezdődtek, amely nem volt egy általatok hallott probléma, de végül elérkeztünk arra a pontra, amikor muszáj volt meghoznunk a döntést, mert a folytatásban már bizonytalanok voltunk.”

„Apró dolgokat próbálgattunk az autón, de kisebb mechanikai meghibásodások merültek fel. Ennek felismerése után végül beláttuk, hogy ez nem az én időmérőm, így elkezdtünk a holnapi napra koncentrálni” – ecsetelte a magyar, hogy tulajdonképpen hogyan is telt számukra az időmérő.

„A súlykompenzációs táblára ránézve már számítottunk arra, hogy kemény hétvégével állunk szemben. 60-70-80 kilogrammos hátrányban a többiekhez képest és egy ilyen pályán az ember a hirtelen visszaesés hatása alá tud kerülni. Ez alatt azt értem, hogy egy-egy szenvedős hétvégére úgy érkezünk meg, hogy azt nem kezeljük hatalmas problémaként, mert az igazán fontos dolog az, hogy előre tekintsünk, hiszen még 12 verseny hátra van” – zárta a gondolatait a wuhani érzésekkel Norbi, és azzal, hogy kár ezeken a nehéz hétvégéken keseregni.

Fotó: Jean Michel Le Meur / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4314284759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása