F1 - KIDERÜLT, MIKOR HOZNAK DÖNTÉST A HAAS MONZAI ÜGYÉBEN

romain_grosjean_f1_grand_prix_italy_qualifying_vu_gnutdt_zx.jpg

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) megerősítette, hogy a következő hónap elején kerül sor a fellebbviteli meghallgatásra, aminek keretén belül eldől, hogy kizárják-e végérvényesen Romain Grosjeant az Olasz Nagydíjról.

Mint az ismeretes, utólag kizárták a Haas francia versenyzőjét, Romain Grosjeant az olaszországi versenyről illegális padlólemez használata miatt. Azonban az amerikai istálló – amely így egy hatodik helytől esett el – úgy ítéli meg, hogy az FIA ezzel hibás döntést hozott.

Ugyanis a Haas állaspontja szerint a csapatnak nem volt elegendő ideje reagálni a nyári szünetet megelőzően kiadott technikai direktívára, így nyilván nem tudtak megfelelni az előírt paramétereknek. Emiatt külön engedélyt is kért a szövetségtől a harmadéves F1-es istálló, hogy csak a szingapúri hétvégére kelljen eszközölnie a módosításokat – csakhogy ez ellen utólag protestált a Renault.

Gene Haas alakulata azóta az összes szükséges dokumentumot benyújtotta, így az FIA megerősíthette, hogy a Nemzetközi Fellebbviteli Bíróságon a Mexikói Nagydíjat követő csütörtökön, azaz november 1-jén kerül sor a meghallgatásra.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9914279511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása