INDYCAR - KOMPLIKÁCIÓK NÉLKÜL ZAJLOTT LE WICKENS MŰTÉTJE, DE…

33893732_1572782872847840_6480556576749912064_n.jpg

… a Schmidt Peterson Motorsports kanadai versenyzőjének a gerincvelője is sérült, s további műtétek várnak még rá.

Mint az ismeretes, rendkívül súlyos balesetet szenvedett a poconói IndyCar-verseny hetedik körében a DTM-ből érkezett Robert Wickens, miután csatázás közben összeütközött az andrettis Ryan Hunter-Reay-jel, akik aztán a SAFER-falnak csapódtak, majd a #6-os számú Dallara-Honda még az afölötti kerítést is letarolta, több 360 fokos fordulatot megtéve – a 29 éves kanadait kar- és kettős lábtöréssel, valamint gerinc- és mellkas-sérüléssel kellett mentőhelikopterrel kórházba szállítani. Kedden reggel pedig a közép-európai lakosok arra a hírre virradtak, hogy az MRI-vizsgálatok után egyértelművé vált, hogy a műtét elkerülhetetlen.

Aztán itteni idő szerint a kedd délutáni órákban megerősítették, hogy a Lehigh Valley Kórházban ottani idő szerint hétfőn este megműtötték Wickenst, amelynek folyamán stabilizálták a felsőtesti gerincsérülését titánelemek és csavarok segítségével. Az operáció – szerencsére – komplikáció nélkül zajlott, azonban a gerincvelő-sérülésének mérték még nem ismert, miközben az IndyCar-újoncra még további műtétek várnak, amelyek a – két lábán és a jobb felkarján keletkezett – töréseit lesznek hivatottak helyreállítani.

Fotó: Schmidt Peterson Motorsports / Facebook

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5314193627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása