INDYCAR - WICKENST MEG KELL MŰTENI

36774759_1630422033750590_2150967811369861120_n.jpg

Magyar idő szerint a hétfő éjszakai órákban megerősítették, hogy a Schmidt Peterson Motorsports újonc kanadai pilótája nem úszta meg horrorisztikus poconói bukását műtét nélkül.

Ahogyan arról a Braking News Motorsport oldala is beszámolt, az idei tizennegyedik IndyCar-versenyen, Poconóban egy egészen elképesztő tömegbaleset borzolta fel a kedélyeket: még épphogy eltelt pár kör a versenyből, csatázás közben Robert Wickens és az Andretti Autosport pilótája, Ryan Hunter-Reay összeakadtak, amelyet követően a kanadai SPM-versenyző nem csak a SAFER-falat, hanem az afölött található kerítést is komolyan eltalálta.

A balesetet követően a pályajavítási munkálatok miatt két órán át állt a verseny, Wickenst pedig mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani – emiatt nagy is volt az aggodalom, mivel csak órákkal később adtak ki tájékoztatást arról, hogy eszméleténél és ébren van. A kanadait azóta is az Allentown közelében található Lehigh Valley Kórházban ápolják; kiderült, hogy megsérült a mellkasa, az alsó végtagjai, a jobb karja és a gerince.

Hétfőn MRI-vizsgálatok alá vetették Wickenst, amelyet követően a versenyzőt kezelő orvosi stáb úgy döntött, hogy a műtét elkerülhetetlen. A közleményben a következők állnak:

„A Schmidt Peterson Motorsports versenyzőjét, Robert Wickenst továbbra is a Lehigh Valley Kórházban kezelik azt követően, hogy sérüléseket szenvedett el a Pocono Raceway-en lebonyolított ABC Supply 500-on augusztus 19-én, vasárnap. Átfogó MRI-vizsgálaton esett át azóta azért, hogy felfedezzük a műtendő pontokat. Wickens pedig hétfőn este a gerincét érintő sérülésére irányuló műtéten fog átesni.”

Fotó: Schmidt Peterson Motorsports / Facebook

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7214192819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása