F2 - MEGLEPŐ DÖNTÉST HOZOTT A TRIDENT: ELDŐLT, KI LESZ FERRUCCI UTÓDJA

_56i0786_4457455.jpg

Ahogyan az várható volt, a Trident a GP3-as versenyzői közül jelölt egyet a balhéi és a finanszírozási kötelezettségei miatt elbocsátott Santino Ferrucci helyére – viszont nem a bajnokságban jelentősen előrébb álló Pedro Piquet és Giuliano Alesi alkotta kettős egyik tagja léphet szintet a Hungaroringen.

Mint az ismeretes, mostanában nem volt fenékig tejfel az élet a Trident háza táján, ugyanis az olaszok Forma-2-es csapatánál igencsak komoly adódtak a Haas F1 Team junior csapatának részét képező Santino Ferruccival. A 20 éves pilóta ugyanis komplett kihágássorozatot hozott össze a silverstone-i F2-es forduló során, többek között azzal, hogy a levezető körön nekiment hátulról csapattársának, Arjun Maininak – e felett már a versenyfelügyelők sem hunytak szemet, így az amerikait a 66 ezer eurós, azaz nagyjából 21-22 millió forintos pénzbírságon túl egy négyfutamos eltiltással meszelték el.

F2 - SZAKÍTOTT A TRIDENT A HAAS BALHÉS JUNIORJÁVAL

Úgy néz ki, hogy nagyon-nagyon sokba kerülhet Santino Ferrucci számára a silverstone-i ámokfutás: a négy futamra szóló eltiltáson és a vaskos pénzbüntetésen túl ugyanis már F2-es csapata, a Trident is dobta...

Ha pedig mindez nem lett volna elég a Trident számára, Ferrucci támogatói nem tették eleget fizetési kötelezettségeiknek, holott a csapat még abban is segített a versenyzőnek június elején, hogy a detroiti futamokon indulva megvethesse a lábát az amerikai open-wheel világának legrangosabb bajnokságában, az IndyCarban. Így az senkit sem ért váratlanul, hogy a múlt hét folyamán a Trident kiadta Ferrucci útját, mondván, az istálló a továbbiakban nem tart igényt az amerikai szolgálataira.

Így viszont a Trident számára mindössze alig néhány nap állt rendelkezésre ahhoz, hogy találjon valakit Ferrucci helyére – a nemzetközi szinten elismert médiumok ésszerű módon már a kezdetektől fogva azt pedzegették, hogy ezzel az elbocsátással a csapat valamelyik GP3-as pilótája számára adathat meg a lehetőség a szintlépésre. Ezt kedden meg is erősítették az olaszok, a bejelentés értelmében pedig Alessio Lorandi lesz Maini csapattársa a szezon hátralevő részében.

39c8bd35-e00a-4e9a-8113-285acb297b81.jpg

Alapvetően nincs bajunk az olasz versenyzővel, de annak fényében egy kissé érthetetlen az, hogy miért neki adták meg ezt a lehetőséget, miközben Pedro Piquet-hez és Giuliano Alesihez képest 24-25 pontos lemaradásban van a bajnoki pontverseny hetedik helyén.

Lorandi 16 éves mutatkozott be a nemzetközi formulaautózás – ennyi idősen mutatkozott a Forma-3-as Európa-bajnokságban, ahol két szezont húzott le és ez idő alatt kétszer állhatott dobogóra. A GP3-ban tavaly vetette meg a lábát, de már az első szezonjában nyert egy futamot, míg az idei mérlege mindössze egy dobogós helyezés.

„Örülünk, hogy felemelhetjük Alessio Lorandit a Forma-2-es felállásunkba. Tapasztalata és vezetési stílusa lenyűgözte a Trident technikai stábját, amelynek tagjai meg vannak győződve arról, hogy készen áll a szintlépésre” – mondta a bejelentés kapcsán a csapat menedzsere, Giacomo Ricci. – „Lorandi megkapja majd a maximális támogatást a csapattól, így lehetősége nyílik arra, hogy gyorsan elsajátítsa az új széria fortélyait. Alessióval és Arjunnal pedig egy szorosan összefonódott párosra támaszkodhat, hiszen a Forma-3-ban voltak már csapattársak, így biztosak vagyunk afelől, hogy jól együtt tudnak majd működni.”

_56i6377_4462234.jpg

„Nagyon boldog és rendkívül motivált vagyok. Muszáj lesz nagyon gyorsan alkalmazkodnom az autóhoz, s nagyon sok mindent kell tanulnom. Keményen dolgozom a csapattal a hungaroringi debütálásomon. Fokozott izgatottsággal tölt el ez az új és izgalmas kihívás” – kommentálta a hírt Lorandi, aki tehát a Trident #17-es rajtszámú Forma-2-es Dallaráját fogja terelgetni ettől a hétvégétől fogva.

Ferrucci pótlása kapcsán a tridentes kötődésű pilótákon kívül még felmerült Daniel Ticktum neve is, ám a Red Bull tanácsadója, Dr. Helmut Marko kategorikusan kijelentette, hogy a 19 éves britnek idén arra kell fókuszálnia, hogy egyenletesen és egyúttal kiemelkedően teljesítsen, és bajnok legyen a Forma-3-as Európa-bajnokságban, s csak utána eshet szó a szintlépésről.

Na, de ki veszi át Lorandi helyét a GP3-ban?

Természetesen egy, a kora délutáni órákban megjelent sajtóközleménynek köszönhetően erre a kérdésre is gyorsan választ kaptunk. Ugyanis a Trident bejelentette, hogy Lorandi helyét a GP3-as felállásban David Beckmann fogja átvenni, s az év végéig ő lesz Pedro Piquet, Giuliano Alesi és Ryan Tveter csapattársa. A német versenyző pályafutása igencsak kalandosnak mondható fiatal kora ellenére, hiszen nem ez volt az első alkalom, amikor szezon közben csapatot váltott.

_56i1635_4460491.jpg

2016-ban és 2017-ben majdnem két teljes szezont húzott le a Forma-3-as Európa-bajnokság mezőnyében a kfzteile24 Mücke Motorsport, a Van Amersfoort Racing, illetve a Motopark színeiben. Ezt követően, az idei évben bemutatkozott a GP3-ban a Jenzer Motorsportnál, azonban az eddigi nyolc futamból csupán kettőn tudott pontot szerezni, legjobb eredménye pedig egy hatodik hely a barcelonai szezonnyitóról.

„David Beckmann egy olyan versenyző, aki vitathatatlan értékkel bír és örömmel látom őt a Trident GP3-as csapatában. Biztos vagyok benne, hogy egy remek környezet fogja fogadni, aminek révén már idén nagyszerű eredményeket érhet el. David egy jól megalapozott és sikeres kontextusba fog érkezni, amely határozottan képes lesz hasznot húzni” – vélekedett Giacomo Ricci Beckmann-nel kapcsolatosan, aki a #8-as számú gépet fogja vezetni.

_r3i2924_4459585.jpg

„Nagyon örülök annak, hogy egy ennyire ambiciózus és szenvedélyes csapat része lehetek. Úgy gondolom, hogy közös és kemény munkával sikeresek leszünk az idény második felében” – tette hozzá Beckmann, akinek a helyét abszolút zöldfülű honfitársa, Jannes Fittje veszi át a Jenzer Motorsportnál.

Fotó: FIA F2 Media, Trident, GP3 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9114133015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása